Özellikle gençlerin teknoloji ile iç içe olan hayatlarında, bilgiye ve kaynaklara kolay ulaşımını sağlamak için Kırklareli'nde önemli bir hizmet sağlanıyor. Bu önce uygulama Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmeti Kırklarelili vatandaşlar ve öğrencilere, İl Halk Kütüphanesi ulaştırıyor.

Tanınan Yerel Tarihçi Ali Arslan, Kitap Fuarında Tanınan Yerel Tarihçi Ali Arslan, Kitap Fuarında

I M G 1794~1
31 Aralık 2025 tarihine kadar kullanıma açılan hizmet ile ilgili bilgi veren Kütüphaneci Rabia Gül Çiftçi, PressReader erişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 120 ülkeden, 60 dilde, yaklaşık 7 bin 300'ün üzerinde kaynağa ulaşıldığını dile getiren Çiftçi, "PressReader erişimi, 31 Aralık 2025 tarihine kadar kullanıcıların hizmetine sunulmak üzere aktifleştirilmiştir" sözlerini dile getirdi.
Kütüphane Wifi'sine bağlanarak bir kez kayıt oluşturmak gerektiğini belirten Çiftçi, "Kurum içerisinden bir kez kayıt oluşturduğunuzda, kullanıcı adı ve şifrenizle dilediğiniz yerden PressReader’ın tüm koleksiyonuna erişebilirsiniz" ifadelerini dile getirdi.

I M G 1800~1-1
Binlerce Kaynak
Uygulamanın çok geniş bir kaynağı, cebinize kadar taşıdığının altını çizen Çiftçi, "Her gün 120 ülkeden, 60 dilde, yaklaşık 7,300’ün üzerinde günlük gazeteye ve magazin dergisine tam sayfa orijinal baskısıyla aynı günde ulaşabileceğiniz dünyanın en güncel kaynağıdır. Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulan PressReader dünya çapında 20,000'den fazla kütüphane ve 12 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: Şefik Kenar