Çevre

KIRKLARELİ; Keşkek Dede Ormanı Sit Alanı Olacak Mı?

Bayramdere Köyü’nde yer alan Keşkek Dede Ormanlık alanının doğal sit alanı olarak belirlenebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kırklareli Kent Konseyi ve DOKU Derneği’nin çevre mücadelesi devam ediyor.

Bu kapsamda Bayramdere Köyü’nde yer alan Keşkek Dede Ormanlık alanının doğal sit alanı olarak belirlenebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Somut Olmayan Kültürel Miras konusunda değerlendirme yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına (Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü), Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne, Doğal Sit alanı olma konusunun ve koruma statüsünün değerlendirilmesi için Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna yapılan başvuru üzerine ön değerlendirme ekibi söz konusu alanda saha incelemelerinde bulundu.

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Dt. Yasemin Ertaş, Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çimde de incelemeye katıldılar.

Yapılan açıklamada; “İlimizin doğal ve Kültürel varlıklarının gelecek nesillere bozulmadan bırakılması çalışmalarına, ilgili kurumlara çalışmalarımız doğrultusunda müracaatlarımız devam edecektir” dendi.