Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş ile Alternatif Gazetesi olarak bir araya geldik ve Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi aldık.

Eviş yaptığı açıklamada; “2024 yılı yaz Kur’an kurslarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “Elif Be Te Se Cim, Başlıyor Kur’an Sevincim” mottosuyla 1 Temmuz’da (bugün) başlıyor. Kurslarımız 16 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Merkez ilçe, tüm il ve köylerimizde kurslarımız gerçekleştirilecek. Şu anda Valilik ve Müftülük tarafından merkez bazında 119 personele görevlendirme yaptık. Öğrenci sayısı arttıkça bu rakamı yukarıya çekeceğiz.

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Geçtiğimiz yıl 6977 öğrenciye hizmet verdik. Allah nasip ederse bu seneki hedefimiz 10 bine ulaşabilmek. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu yaz etkinlikleriyle bizim Kur’an kurslarını istişare ederek beraber etkinlikler yaparak, bütün öğrencilerimizi, evlatlarımızı, yavrularımızı cami ile buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü “Ağaç Yaş İken Eğilir” sözünden yola çıkarak çocuklarımızın her birinin mutlaka cami havasını teneffüs etmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Ferdi Kurtbayram