1 Eylül 2024 Pazar günü sabah 07:00-10:00 saatleri arasında, adayların mağdur olmaması için KPSS mesaisi yapacak Nüfus Müdürlükleri; kimliğinde problem olan ya da kimliğini kaybedenlere can simidi olacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yaptığı duyuruda, 2024-KPSS Lisans Sınavı için sınav günü Kırklareli ve Lüleburgaz Nüfus Müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.
ÖSYM'den yapılan açıklamada; Kırklareli Nüfus Müdürlüğü (Karakaş Mahallesi Sungurbey Caddesi No:15 SGK Rant Tesisleri Merkez/Kırklareli) ve Lüleburgaz Nüfus Müdürlüğü (İstiklal Mahallesi Rumeli Caddesi No: 15 Kaymakamlık Binası K:1 Lüleburgaz/Kırklareli) sınav günü geçici sınav belgesi vermek için açık olacak.

Kırklareli’nde Öğrencilere Yurtdışı Fırsatı Kırklareli’nde Öğrencilere Yurtdışı Fırsatı

1286,Osymbaskanisinavucretleriniacikladijpg
Adaylara Büyük Hizmet
1 Eylül 2024 Pazar günü yapılacak 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’na (2024-KPSS Ön Lisans) girecek adaylar için; T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar hizmet verecek nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgesi alabilecek. Bu karar kapsamında; Kırklareli ve Lüleburgaz Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 1 Eylül 2024 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak. Kimliği ile ilgili sorun yaşayan adaylara; fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” müdürlük çalışanları tarafından hazırlanacak.
Hayata geçirilen uygulama ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, müdürlük personeliyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Adayların bilgilerini, müdürlük personeli kontrol ederek; fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” temin edecek. Düzenlenen bu belge ile adaylar sınava girebilecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada; geçici kimlik belgesi hariç verilen hiçbir belge ile sınava giriş yapılamayacağını ifade etti. Müdürlüklere başvuru yapan adayların, sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğraf olması gerektiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi