Tıpkı Kırklareli merkez İstasyon Caddesi’nde olduğu gibi ilimizin bir diğer işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi de araç trafiğine kapalı alanlardan birisi.

Ancak ne kadar kapalı olursa olsun özellikle motosiklet ve elektrikli bisikletliler bu yasağı çiğnemeye devam ediyorlar.

Yayaların güvenli bir şekilde yürümesini tehdit eden bu durum pek çok vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyor.

SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

Cumhuriyet Caddesi girişinde bu konuda bir uyarı tabelası bulunmasına rağmen, tabelayı gören yok!

D855D152 3849 4Ff5 91E8 8019D61Fa471

“Gören yok” derken mecaz anlamda değil gerçekten de söz konusu tabelanın görülmesi zor bir şekilde monte edildiğini vurguluyoruz. Hem boyutu küçük hem de yüksek bir şekilde asılan tabelayı göremeyen sürücüler serbest bir şekilde yayaların içerisinde motosiklet ve elektrikli bisikletlerini kullanmaya devam ediyorlar.

Vatandaşlar yaptıkları yorumlarda; “Tabela görünse ne olacak, görünmese ne olacak? İnsanımız yasağı dikkate almıyor maalesef. Burası sadece yayaya açık, trafiğe kapalı olmasına rağmen hala araçlarıyla istedikleri gibi gezinmeye devam ediyorlar. Bu konuda denetimlerin artmasını talep ediyoruz” dediler.

Editör: Ferdi Kurtbayram