Yerel

Kırklareli’den Büyüleyen Kuşbakışı Manzaralar

Fatih Doymuş, çektiği büyüleyici fotoğraflarla kent hafızasına katkı sağlıyor.

Kırklareli’nin doğal ve kültürel güzelliklerini büyüleyici manzaralarını tamamen gönüllülük esasıyla çeken drone pilotu Fatih Doymuş; önümüzdeki aylarda yeni projeler ile çekimlerine devam edeceğini açıkladı.

Babaeskili drone pilotu Fatih Doymuş; tüm Türkiye’nin kuşbakışı videolarını çekiyor. Memleketi Trakya’da da çeşitli çalışmalara imza atan ve büyüleyici görüntüler kaydeden Doymuş; yeni bir proje hazırlığında.

Kırklareli Valiliği, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için Ağustos ve Eylül 2024 aylarında çekimler yapan Fatih Doymuş, kamu hafızasına kayıt amacıyla kurumlara teslim ettiği kayıtlardan her hangi bir ücret talep etmiyor.

“2021 yılından bu yana Drone çekimleri yapıyorum” diyen Doymuş; “Türkiye’nin birçok şehrinde çekimler yaptım. Karadeniz bölgesinin şehirlerinin tamamında çekim yaptım. Ege, Akdeniz de dahil hemen hemen her bölgede çekimlerim var” şeklinde açıklama yaptı.

Drone pilotu, bu işi yapmadan önce internette video sayfalarında gezinirken Kırklareli’nin tarihi, turistik ve kültürel alanlarıyla ilgili yeni ve kaliteli drone görselleri olmadığını fark ettiğini söylüyor.

Bunun üzerine Kırklareli Valisi Birol Ekici ve İl Kültür Turizm Müdürü Veli Şen ile irtibata geçen Doymuş, kabul etmeleri halinde özel çekimler yapmayı teklif etmiş. Olumlu geri dönüş aldıktan sonra  tamamen gönüllü bir şekilde Kırklareli bölgesindeki dini, tarihi ve kültürel yapılarda çekim yapmaya başlamış. İleriki aylarda uygun zaman ve hava koşullarında turistik yerler, sahil ve plajlar, milli parklar, detaylı şekilde ormanlar, göller, doğal alanları çekmeyi planladığını açıklayan Durmuş, “Vali Birol Ekici ve İl Kültür Turizm Müdürü Veli Şen; bu güzel çalışmalara çok destek oldu ve kolaylaştırıcı çabalarıyla beni yalnız bırakmadılar” dedi.