Kırklareli’nin Demirköy ilçesi doğumlu Birgün Gazetesi yazarı Timur Soykan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) bu yılki 'Basın Özgürlüğü Ödülü'ne layık görüldü.

Cemiyetin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin bu yılki sahibi Kırklarelili gazeteci-yazar Timur Soykan’a verildi.

Rumeli ve Balkan Ezgileri Yayla Meydanı’nda Yankılanacak Rumeli ve Balkan Ezgileri Yayla Meydanı’nda Yankılanacak

TGC 2024 Basın Özgürlüğü Ödülleri Seçici Kurulu, gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada;  “Halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkı adına yaşadığı her türlü baskıya rağmen, iktidarın karartma uyguladığı hukuk, insan hakları alanlarındaki ihlaller ve yolsuzluklarla ilgili kamu yararını önceleyen araştırma haberlerini ısrarla sürdürmesi nedeniyle gazeteci Timur Soykan ödüle değer görüldü” ifadelerini kullandı.

Timur Soykan Kimdir

Timur Soykan, 1975 yılında Kırklareli Demirköy'de doğdu.

1992 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde başladığı eğitimini 1998 yılında tamamladı.

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde başladığı meslek yaşamını Radikal Gazetesi'nde sürdürdü. Dokuz yıl muhabirlik, üç yıl editörlük yaptıktan sonra Radikal'den ayrılarak kurduğu Postacı Yayınevi'nde edebiyattan politikaya kadar çeşitli kitaplar ve yazılar yayınladı. Ahmet Şık'ın taslak halindeyken el konulan kitabı Dokunan Yanar (İmamın Ordusu) bu yayınevinden çıktı.

Posta Gazetesi'nde haber müdürü olarak çalıştı.

Araştırmacı gazeteci kitaplarının yanı sıra polisiye roman ve öykü de yazan Timur Soykan Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları, her şeyden gizli gerçekleşen olayları, sır dolu cinayetleri ve farklı farklı insanların türlü hayatlarını kitaplarında işlemektedir.

Birgün Gazetesi'nde köşe yazarıdır ve Halk TV programlarına yorumcu olarak katılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi