Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

Kırklareli halkı, 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen kampanyada kurbanlıklarını deprem bölgesine bağışlayan vatandaşların yardımları bölgeye doğru yola çıktı.

Yardım aracının yola çıkması öncesinde Kırklareli Valiliği önünde protokol üyelerinin katıldığı bir tören düzenlendi.

6B9Bb381 42B4 4Aed A9A6 D0Fe8Beda2F7

Törende konuşan Vali Birol Ekici, Kırklareli’nden 209 hayırseverin yardımlarının bölgeye intikal edeceğini söyleyerek; “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden bu yana Kırklareli deprem bölgesindeki yaraların sarılması için en çok yardım yapan illerimizin başında gelmektedir. Bugün de Kurban bayramında kurbanlarını deprem böl0gesinde ki ihtiyaç sahiplerine bağışlayan 209 hayırseverimizin, aynı zamanda süt ürünleri gönderen hayırseverlerimiz de var; bu hayırseverlerimizin yardımlarını da deprem bölgesine göndereceğiz. Ben tüm hayırseverlerimize, Kırklareli halkımıza, emeği geçen tüm personelimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ekici’nin konuşmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş dua okudu. Dua sonrasında yardım aracı hayırlı yolculuk dilekleriyle uğurlandı.

Muhabir: Volkan Abuy