Kırklarelili kadınlar bu dönemde kış ayları öncesi hazırlıklara başladı. Bu nedenle pazarlarda ve marketlerde kışın en çok tercih edilen ürünleri salça, domates sosu ve menemenlik için malzeme alışverişine başladı.

Kadınlar, haftalık pazarda ucuz ve kaliteli domatesler ile biberleri almak için tezgahlara gitti. Kışlık hazırlığı için uygun domateslerin kilo fiyatı ise 10 lira ila 12 buçuk lira arasında, bibelerin ise 20-25 lira arasında  değişti. Kadınlar halk pazarları hariç marketlerde de yoğun mesai harcayıp uygun domatesleri bulmaya çalışıyor.

Foto-1

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı

Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler

Yapılan her bir ürün Kırklareli’nin ve Balkanların kültürünü yansıtıyor. Kadınlar bu emekleriyle sadece aile bireylerinin sağlıklı ve lezzetli beslenmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bir kültürün yaşatılmasına da katkıda bulunuyor. Kadınlar verdikleri bu emekle aynı zamanda hanelerinin cebini de düşünüyor.

Bu doğal ürünler kışın sofraların daha da zenginleşmesini sağlıyorlar. Ayrıca salça ve domates sosları kışın sıcak ve doyurucu yemeklerin temel malzemesi olarak mutfaklarda yerini alıyor.

Muhabir: Volkan Abuy