Belediyeden Stant Duyurusu Belediyeden Stant Duyurusu

Mutfakta Kırklareli'nin renklerine can veren Yavuz; mutfağa olan sevgisini ve yarışma süreçleri ile ilgili güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. En çok hangi yemeği sever, en çok hangi şefi sevdi, şimdi hedefinde ne var? Hepsini www.alternatifgazetesi.com okurları için sorduk.

Clipboard01-645
"Kendimi Bulduğum Yer"
Göründüğünden çok daha zor ve hızlı bir süreç olan mutfakta mücadele etmekten çekinmeyen Yavuz, mutfağa olan sevgisini, "Mutfak benim kendimi bulduğum yer aslında. Rahatladığım, kendimle kalabildiğim, yeni fikirlerimin oluşmasına fırsat veren bir yer. Evet çok stresli bir ortam ama günün sonunda yaptığınız ürünlerin beğenilmesi ve misafirlerin mutlu ayrılması bütün strese değer" sözleri ile anlatıyor.

Clipboard02-110
"Peki Beril Yavuz, En Çok Ne Yemeyi Sever?"
Mutfakta eşsiz lezzetler yaratan Kırklarelili MasterChef'in en sevdiği yemek nedir sorusuna ise Yavuz, "Yapmayı en sevdiğim yemek kesinlikle tatlılar ve hamurun olduğu her şey. Bu konuda tek bir şey söylemek benim için çok zor. Yemeyi en sevdiğim yemek ise deniz ürünlerine asla hayır diyemem bir de çıtır tavuklu hamburger" şeklinde cevap verdi.

Clipboard03-64
"Mutfakta Mantık Her Zaman Ön Planda Olmalı"
Mutfakta merdivenleri tırmanmak için olunabilecek en güzel platformda yer alan Yavuz'un yarışma sürecine dair neler aklında kaldı? Birbirinden zor şeflerin önünde reçeteleri tabaklamak için yarışan Yavuz, "Yarışma gerçekten çok keyifliydi. İlk turu geçsem yeter ikinci turu geçsem tamam derken hedefleriniz büyüyor ve bir bakıyorsunuz hayal ettiğiniz yerde, o tezgahların önündesiniz. Gerçekten çok zor bir platform orada üç değerli şefin önünde yemek yapmak gurur verici. Beni en çok zorlayan kesinlikle psikoloji oldu. Fazla duygusaldım bu da beni bir adım geriye çekti. Kesinlikle orada mantığınız her zaman ön planda olmalı.
En sevdiğim şef olarak birini söylemek çok zor çünkü üç şefim de birbirinden değerli ve yarışma boyunca üçünden ayrı ayrı çok değerli bilgiler öğrendim. " sözlerini dile getirdi.

Clipboard04-33
"Beril Yavuz'un Şimdi Hayali Ne?"
Kırklareli'ni başarılı bir şekilde temsil eden Yavuz, "Bu mesleğe başlarken tek bir hayalim vardı kendimi çok güzel bir şekilde geliştirip bir yer açmak. Kendime ait reçetelerimin olduğu küçük bir dükkan. Misafirlerin gelip evlerinde hissedebileceği huzurlu ve mutlu bir yer" sözlerini ifade etti.

Editör: Şefik Kenar