Trakya Bölgesi'nin önemli mutfak kültürü olan mantarcılığı MasterChef Beril de unutmadı. Bu anları sosyal medya üzerinden paylaşan Yavuz, renkli görüntüler ile takipçilerinin de iştahını açtı.
Direksiyona geçen Yavuz, Tekirdağ Saray tarafında yeşillerin içinde başladığı yola, merada otlayan inekleri, kırları, doğayı ve neşesini de takipçilerine çok yakından gösterdi.
Çizmeleri ayağına geçirdi, anneannesinin koluna girdi başladı mantar aramaya. Yağmurun ardından patlayan mantarları toplayan Yavuz, neşeli anlar yaşadı. Toplanan mantarlar bitti iş bitti mi? Hayır. Çalı çırpı toplandı, ateş yakıldı. Mantar toplamaya hazırlıklı gelen ekip, daha sonra tavayı ateşin üzerine koydu. Biraz yağ, biraz soğan, mantarlar doğrandı anam babam usulü, baharatı eklendi. Ve son olarak üzerine biraz da kaşar peyniri rendelendi. İşte şimdi tamam, mantar ziyafeti başlasın. Ekmekle şamandıra yapılarak mantarın hakkı verildi. Yapılan mantar kavurmanın güzel olmasının ödülünü bu sefer MasterChef'lerden değil anneannesinden öpücük ile aldı.

M2-8

M1-8

M3-9

Edirne'den Kısa Kısa! Edirne'den Kısa Kısa!

M4-4

Editör: Şefik Kenar