Kırklareli’nin tanınmış iş insanlarından Muhsin Nişikli’nin kızı, genç yazar Asena Nişikli’nin son kitabı raflardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz aylarda yayınladığı “Persona” adlı romanı ile büyük ilgi gören 26 yaşındaki yazarın yeni kitabı “İnferno” 27 Eylül’de çıktı.

460954437 1045704550892489 802946231403190546 N

Alternatif Gazetesi olarak görüştüğümüz yazar Nişikli, “İnferno”nun “Persona”dan bağımsız yeni bir serinin ilk kitabı olduğunu, Dante Alighieri’nin cehennem örüntüsünden ilham alarak yazdığını, öykünün cezalandırmaya değil ödüllendirmeye dayanan günümüzdeki bir tema parkını konu aldığını kaydetti. 

Gizem, polisiye ve merak uyandıran hikâyesiyle büyük ilgi gören Persona’nın birinci kitabının ardından “İnferno” ile yepyeni bir seriye başlayan Asena Nişikli; “Daha bir haftasını doldurmadan çok güzel geri dönüşler aldık, talep ve ilgi yoğunluğu bizi çok mutlu etti” diyerek heyecanını paylaştı.

Clipboard01-626

Pukka Yayınlarından çıkan kitabı için bir dizi imza günü düzenleyecek olan başarılı yazar; 5 Ekim’de İstanbul Penguen Kitapevi’nde, 12 Ekim’de Kocaeli Fuarı’nda, 19 Ekim’de Denizli Fuarı’nda, 26 Ekim’de Antalya Fuarı’nda, 2 Kasım’da İzmir Fuarı’nda ve 9 Kasım’da İstanbul Fuarı’nda okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak.

En kısa zamanda Kırklareli’nde de bir etkinlik gerçekleştirmek istediğini önemle kaydeden Asena Nişikli; “Kırklareli için her zaman hazırım. Şu an önceliğim Persona ve İnferno’nun devam kitaplarını sevenlerini çok bekletmeden raflara taşıyabilmek. Ardından yeni kitaplar ve daha farklı projeler ile yoluma devam edeceğim. Daha başlangıçtayım ama bitiş çizgim yok. Zihnimdeki dünyaları en güzel halleriyle sevenlerimle buluşturmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Vizeli Yazarın İlk Kitabına Yoğun İlgi Vizeli Yazarın İlk Kitabına Yoğun İlgi

05-14

Asena Nişikli Kimdir?

Kırklareli’nin önde gelen iş insanlarından Muhsin Nişikli’nin kızı Asena, Kırklareli’nde doğup, büyüdü. Lise öğrenimini Kırklareli Fen Bilimleri Koleji'nde tamamlayan Asena Nişikli, 2021 yılında Okan Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. 8 yıldır İstanbul’da çalışan ve yaşayan, şu anda da özel bir klinikte psikolog ve cinsel terapist olarak görev yapan Nişikli, Wattpad platformunda başladığı yazma macerasını Mayıs 2024’te Pukka yayınlarından çıkan “Persona-Karanlık” ve geçtiğimiz hafta yine aynı yayınevinden yayınlanan “İnferno” adlı kitapları ile sürdürüyor. Devamı gelecek olan bu serilerin haricinde genç yazarın hayata geçirmek istediği pek çok proje de okuyucusuyla buluşmayı bekliyor.

Editör: Serhat Ünver