Anne tarafı Babaeski ilçesinin Büyükmandıra beldesinden olan, genç yönetmen Ali Kerem Gülermen’in ilk uzun metrajlı filmi “Yakamoz” 28 Haziran Cuma günü gösterime giriyor.

Filmin gala gösterimi ise bu akşam saat 19.00'da Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Yakamoz, mübadele nedeniyle göç etmek zorunda kalan bir ailenin hikayesini konu ediyor. 1924 yılında yaşanan Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi nedeniyle birçok aile göç etmek zorunda kalır. Kavalalı Balıkçı İsmail Reis ve ailesi de bu süreçte Gelveri'ye göç eder. Ancak onların kasabaya erken gelişi, henüz kasabadan ayrılmamış olan Rum çömlekçi Dimitrios ve ailesiyle bir süre aynı evi paylaşmak zorunda kalmalarına neden olur.

Clipboard01-491

Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen nüfus değişiminin, bilinen ismiyle ‘Nüfus Mübadelesi'nin 100. yılını geride bırakırken, bu konuda yapılmış ilk film olma özelliğini taşıyan “Yakamoz” oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Senaryosu Elveda Rumeli’nin senaristi Ali Can Yaraş tarafından yazılan filmde; Yetkin Dikinciler, Engin Alkan, Nur Gürkan, Görkem Yeltan, Feriha Eyüboğlu, Kirkor Dinçkayıkçı, Aybars Kartal Özson, Kürşat Atlıoğlu ve Melih Ekener gibi isimler yer alıyor.

2017395 67064535

Ali Kerem Gülermen Kimdir?

Pavli Panayırı Bugün Başlıyor Pavli Panayırı Bugün Başlıyor

1990 yılında, İstanbul'da doğdu. Tekirdağ Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünde tamamladı. ZorZanaat Prodüksiyon'da “freelance” içerik üretici ve Kosmos Prodüksiyon'da senaryo asistanı olarak çalıştı.

“Beyaz Pipo”, “Siper İçinde”, “Eve Dönüş Yolu”, “Gagauzlar” gibi kısa film ve belgesellerde yönetmen koltuğunda oturarak dikkatleri üzerine çekti.

Denny Martin Flinn’in kaleme aldığı “Senaryo Nasıl Yazılmaz” adlı kitaba çevirmenlik yapan, Anne tarafı Babaeski ilçesinin Büyükmandıra beldesinden olan Ali kerem Gülermen ilk uzun metrajlı filmi “Yakamoz” ile adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Filmin Kırklareli’ndeki sinemalarda da gösterime girmesi bekleniyor.

Headshot 4768586661 HeadshotAlikeremgulermen 6149675719

Editör: Ferdi Kurtbayram