Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan alınan 205.000 adet sazan yavrusu ilimizde bulunan 17 adet baraj ve gölete salındığı bildirildi. Su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metodlara dayalı balıklandırma amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında sazan yavrularının gelişip büyümesinin sürdürülebilir avcılıkla mümkün olduğunun altı çizildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi, “Bakanlığımız tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metodlara dayalı balıklandırma amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi"  uygulanmaktadır. 2024 yılı balıklandırma programı çerçevesinde;  İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce; İlimiz sınırları dâhilinde bulunan balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan baraj ve göletlerde balıklandırma çalışması yapılmıştır.           

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

Adsız Tasarım 2024 08 21T090851.923

Su Kaynaklarına bu yıl İpsala Su Ürünleri Üretim istasyonundan alınan 205.000 adet sazan yavrusu ilimizde bulunan 17 adet baraj ve gölete bırakılmıştır. Yapılan çalışma ile su kaynaklarındaki balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının baraj ve göletlerden istifade etmesi hedeflenmektedir. Beklenen faydanın üst düzeyde alınabilmesi için; balıkların korunması ve sürdürülebilir avcılığına bağlı olduğundan, bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkan tanınmasını siz balıkçılarımız ve halkımızdan bekliyoruz.”

Adsız Tasarım 2024 08 21T090851.923

Editör: Volkan Abuy