Yerel

Kırklareli’nde 60 Araç Denetlendi, 8 Ehliyete El Kondu

Kırklareli'nde yapılan trafik denetimlerinde 8.852 araç/sürücü denetlendi, alkollü araç kullandığı tespit edilen 8 sürücünün sürücü belgesi geri alındı

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 01-07 Ekim 2024 tarihleri arasında icra edilen trafik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında; Trafik Denetimlerinde; 8.852 araç/sürücü denetlendi, alkollü araç kullandığı tespit edilen 8 sürücünün sürücü belgesi geri alındı, 60 araç eksiklikleri nedeniyle trafikten men edildi.

Ayrıca Jandarma tarafın dan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi de gerçekleştirildi. Trafik Jandarması Timleri tarafından sorumluluk bölgesinde “Kaskımla Güvendeyim” projesi kapsamında Motosiklet sürücüsü vatandaşa “Güvenli sürüş, kask kullanımı, reflektif yelek kullanımı ve koruyucu tertibat kullanımı” konularında bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtılmıştır. Bilgilendirme faaliyeti ile meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek hedeflenmektedir.

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında ise; geleceğin sürücüleri ve yetişkinleri olan öğrencilere yönelik eğitici trafik faaliyetleri kapsamında; "Güvenli karşıdan karşıya geçiş yöntemleri, genel trafik kuralları, trafik işaret levhaları, trafikte görme ve görülme, yaya geçidinin kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, araçlarda güvenli yolculuk, bisiklet ve scooter kullanımı" gibi kurallarla ilgili trafik eğitimi verildi.

Öte yandan okul servis araçları da denetlendi. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının açılması nedeniyle, okul servis araçlarının denetimlerinde, servis aracı personeli ve öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı kontrol edildi, personel ve öğrencilere emniyet kemeri takmanın faydaları, araca biniş ve iniş konularında bilgilendirme yapıldı.