Yerel

Kırklareli’nde Ahilik Haftası’nda Mevlit Okutuldu

Tüm Türkiye genelinde bu yıl 37.’si düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri programı Mevlit-i Şerif okutulması ve esnaf pilav ayran ikramı ile sona erdi.

Kırklareli Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği destekleriyle düzenlenen Ahilik Haftası programı kapsamında 27 Eylül Cuma günü saat 12.30’da Ahmet Cevdet Paşa Camii’nde mevlit-i şerif okutuldu. Akabinde ise Cuma namazında Ahilik hakkında vaaz verildi. Cuma namazı çıkışı Ahmet Cevdet Paşa Camii’nin karşısında bulunan Paşa Kafe’de Kırklareli Belediyesi tarafından hazırlanan esnaf pilavı, ayran ve helva ikramı yapıldı.

Kırklareli Valisi Uğur Turan da Cuma namazı çıkışı Ticaret İl Müdürlüğü personeli ve Esnaf Odaları Birliği yetkilileri ile birlikte vatandaşlara pilav ayran dağıttı. Vali Turan, daha sonra parkta bulunan vatandaşlarla görüşerek, “Allah kabul etsin” dileklerinde bulundu.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Kırklareli Valisi Uğur Turan’ın yanı sıra Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, Kırklareli İş-Kur Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli Terziler Odası Başkanı İbrahim Ertan, Kırklareli Bakkal ve Perakendeciler Esnaf Odası Başkanı Hikmet Ay, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Müdürü Hasan Oktay Tok ve çok sayıda esnaf ile vatandaş katılım gösterdi.