Erkeklerde Kanseri Önlemek İçin Bunlara Dikkat Edin Erkeklerde Kanseri Önlemek İçin Bunlara Dikkat Edin

Gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerine dair önemli eğitimlerin verildiği gebe okuluna dair açıklamalarda bulunan Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi'nden Ebe Özge Nur Şen, Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra, gebe okulu süreçleri ile ilgili bilgi verdi.

77331Ba8 9A85 409E 9B54 Fd790Ed17A3B

"Heyecanlı Serüvenlerine Ortak Oluyoruz"
Geleceğin anne adayları ile bir araya geldiklerini ifade eden Şıra  ve Şen, "Burada geleceğin anne adaylarıyla buluşuyor ve onların heyecanlı serüvenlerinde yanlarında oluyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezinin  4. katında bulunan eğitim odasında ücretsiz bir şekilde her ay  düzenl, olarak eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gebe okulunda geleceğin anne adaylarıyla buluşuyor, onların heyecanlı serüvenlerine ortak oluyoruz. Gebe okulu kayıtları oluşturmak için Aile Hekiminden veya Sağlıklı Hayat Merkezi'ne gelerek bizlerden bilgi alabileceklerini ifade ettiler.

23Aa2E4A 7A0A 4897 A940 9654Fcffe7D1

"Bilgi ve Beceri Kazandırmak Amacıyla"
Normal doğum sürecine bilgi ve becerileri arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Şıra ve Şen  "Gebe okulu kayıtlarını 20. haftadan sonra almaktayız. Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, normal doğum eyleminin yönetimini ve yeni rollerini benimsemelerini konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla hastanemizde gebe eğitimleri verilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Normal Doğumun Yaygınlaşması"
Normal doğum sürecindeki sancı  gibi olumsuz ifadelerin kullanımı yerine doğru ifade etmek, anlamak ve anlarken doğru teknikler ile süreci tamamlayabileceklerini  belirten Şıra ve Şen , "Anne adaylarımızın gebelik süreci ile başlayan ve doğum ile sonlanan süreci mutlu şartlarda gerçekleştirmesini ve normal doğumun yaygınlaşmasını hedeflemekteyiz. Doğum kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerinden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir" dedi.

B9120599 A58D 44Ab B5B4 09C384Bbe855

"Doğum Süresi Kısalıyor"
Normal doğumda sürenin ve kasılmanın kısaldığını vurgulayan Şimşek, "Eğitim içeriğimizde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki doğum yolculuğuna yardımcı olur. Normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar, doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerimiz doğum süresince verilen profesyonel destek ile doğumlarının süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü ağrı kesici ve diğer ilaçlara olan ihtiyacın azaldığını pozitif doğum hatıralarının kazanıldığını düşünüyoruz" sözlerini ifade etti. Gebeler altıkları dönüşlerde  BABA/EŞLİ eğitim , Ebe Özge Nur ŞEN tarafından verilen NEFES VE MEDİTASYON eğitimlerinin sürece renk kattığını söylemektedirler.

"Sertifika Programıyla Son Buluyor"
Eğitimlerin  sertifika programı ile son bulduğu düşünülse de Emzirme Danışmanlığı ile artık gebelerine değil annelerle buluştuklarını  söyleyen Şıra ve Şen  "Gebe okuluna katılan tüm gebelerimizin, gebelik, gebelik süresindeki egzersizlere, doğum ve doğum sırasındaki egzersizlere, bebek bakımı, emzirme, yeni doğan sağlığı, lohusalık, lohusalıkta yapabileceği egzersizler ve aile planlaması gibi gerekli konularda bilgi ve beceri sahibi olmak amacıyla düzenlenen 6 ders programına katılmaları gerekmektedir.

Ebe Özge Nur Şen, Uzm. Ebe Reyhan Şimşek Şıra Yeni anne adaylarını ve emziren annelerini Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi Ayçiçeği Gebe Bilgilendirme Sınıfı 'na beklediklerini  ifade etti

Editör: Şefik Kenar