Lüleburgaz’ın Düğüncübaşı köyü yolu üzerinde, göze çarpan “Girmek Yasaktır” tabelası oldukça dikkat çekiyor.

Lüleburgaz’ın önde gelen siyasilerinden ve çevrecilerinden, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında verdiği çevre mücadeleleri ile öne çıkan Hakan Dedeoğlu’nun bu konuda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Dedeoğlu paylaşımında şunları kaydetti;

“Bugün Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz ile birlikte Düğüncübaşına gidiyorduk.

KIRKLARELİ; Ehliyetsiz Sürücü Kaldırımdaki Kadına Çarptı KIRKLARELİ; Ehliyetsiz Sürücü Kaldırımdaki Kadına Çarptı

Birden “GİRMEK YASAKTIR!” tabelasını gördük. Burası ve bu köprü neresi mi?

Lüleburgaz’dan Düğüncübaşı Köyü’ne giderken Türk geldi çiftliğini bitirmek üzereyken sola Düğüncübaşı Köyü’ne sapan keskin virajın olduğu noktadan, Sarmısaklı Tarım İşletmelerinin giriş noktası.(Köprüsü)

“GİRMEK YASAKTIR!” Tabelası ilgimizi çekti.

Oysa; 1928 yılında Atatürk tarafından kurulan Sarmısaklı çiftliğinin içinden geçerek, Sarıcaali köyüne yada E5 asfalt yola çıkan bu yollara girmek neden yasak olsun!?

Bu konuda Durak Mahallesi’ndeki” kara gün dostu” Ofis ve Ticaret Borsası depolarının olması aslında bu yolun önemini daha da etkili hale getiriyor.

Yetkililerin; Çiftliği satarken yolları ile beraber satıp satmadıklarını bilemediğimiz için bu konuda açıklama yapmalarını beklemek zorundayız.

Eğer yollar hala halkın ise; bu yolun daha bakımlı hale getirilmesi Köylümüzün, Üreticilerimizin malını (Buğday) daha kestirme ve güvenli şekilde durak Mahallesi’ne getirmeleri sağlanmış olacaktır. Sarıcaali köyü, Kırıkköy, Hamitabat, Çeşme kolu, Ayvalı ve birçok köyümüz bundan yararlanacaktır.”

447969596 1767184943687222 4783039309947069463 N

Editör: Haber Merkezi