Emeklilerin geçinebilmek için kök maaş uygulamasının kaldırılması gerektiğini ifade eden 2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şubesi, emeklilerin enflasyon altında ezdirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şubesi basın açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;

Toprak Yollar Asfalt Oluyor Toprak Yollar Asfalt Oluyor

I M G 7809
"Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklilerinin maaş artışlarının belirleneceği günlerdeyiz. Yakıcı enflasyon koşullarında bile, asgari ücrete ara zam yapmayacağını söyleyen ekonomi yönetiminin, emekliler için de iyi şeyler düşünmediğinin farkındayız. İktidar 26 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiğimiz 'Büyük Emekli Mitinginde' yaptığımız ciddi uyarıyı geçiştirmeye çalışıyor. Hâlâ, bu yıl enflasyonu yüzde 38’e düşüreceklerini, az daha dişimizi sıkarsak bütün toplum olarak refaha ve feraha çıkacağımız masallarını anlatıyorlar bize"
"Biz Emekliler..."
"Biz emekliler, varlığı da biliriz, yokluğu da biliriz, toplumca yapılacak fedakârlıklardan kaçınmayız. Ama iktidarın, dolar milyarderine dost, emekliye, emekçiye düşman politikalarına da pabuç bırakmayız, hakkımızı almak için bütün demokratik yol ve yöntemleri kullanmaktan geri kalmayacağız"
"İnsanca Yaşayalım"
Orta vadeli programla, halka kemer sıktıran, emekliyi yoksunluğa mahkum eden; kaynaklarımızın rantiyeye, tefeciye, döviz milyarderlerine aktarılmasına hayır diyoruz. Vergide ve gelirde adalet diyenler olarak: 'Herkesin karnı tok, sırtı pek, başı dik olsun, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte onurumuzla insanca yaşayalım' dileğimizi gerçekleştirmek için, emekli bilgeliği ve onuruyla mücadeleye devam edeceğimizi duyuruyoruz."

I M G 7814

Editör: Şefik Kenar