Kırklareli Belediye Meclisi, belirli kriterleri uyan emeklinin konutuna, küçük esnafın ticarethanesine yüzde 50 su indirimini oy birliği ile kabul etti.

Kırklareli Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı bugün saat 15.00’de gerçekleşti.

Derya Bulut Başkanlığında toplanan Meclis, geçtiğimiz aydan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Geliri 500.000,00-TL. altında olan esnafın iş yerinde kullandığı su ücreti ile tek evi olup, kullanım alanı 200 m2'yi geçmeyen emeklilerin konut su ücret ile tarifesinde indirim yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

Söz konusu karar kapsamında; eşi ile birlikte tek evi olan emekli vatandaşlar ile yıllık geliri 500 bin TL’nin altında olan küçük esnafın iş yerine yüzde 50 su indirimi uygulanacak.

D S C 0509-1

İlgili raporda şunlar kaydedildi;

“Sosyal Belediyecilik adına günümüzde yaşanan ekonomik şartlarda, emekli olup evi olmayan ya da 200 m2’yi geçmeyen, eşi ile birlikte tek evi olan emekli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ekonomik açıdan bir nebze de olsa rahatlamalarını sağlamak, emeklilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak gibi nedenler göz önünde bulundurulduğunda, Komisyonumuzda 2024 yılı için yapılan veri analizinde yapılacak indirimin Su Ücret Tarifesinde bir yük oluşturmayacağı tespit edilmiştir.

Sosyal Belediyecilik adına günümüzde yaşanan ekonomik şartlarda, geçim sorunu yaşayan berber, çay ocağı, kasap, bijuteri...vb (şirketler hariç-gerçek kişi) küçük esnafın büyük ticari faaliyet gösteren büyük firmalarla aynı ücretlendirme (ticarethane) başlığı altında yer almasının Komisyonumuzca uygun olmadığı görüşüne varılmıştır. Yıllık Mali Geliri 500.000,00-TL altında yer alan gerçek kişi esnafın Komisyonumuzda 2024 yılı için veri yapılan veri analizinde yapılacak indirimin Su Ücret Tarifesinde bir yük oluşturmayacağı tespit edilmiştir.

Komisyonumuzca yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde; Meskenler İçin Kullanılan Suyun m3'ü başlığına Emekli Meskenler başlığı olarak ilave edilerek mesken abone ücretinin %50'si oranını olan 8,70- TL ücret alınmasına,

Su Ücret Tarifesinin 2.maddesinin b bendinde yer alan Ticarethaneler ve Bankalarda kullanılan suyun m3'ü başlığına Küçük Esnaf (şirketler hariç-gerçek kişi) başlığı olarak ilave edilerek Ticarethane abone ücretinin %50'si oranını olan 13,75- TL ücret alınmasına,

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Su Ücret Tarifesinin Ekler kısmına Emekli Meskenler ve Küçük Esnaf için istenen kriterlerin not düşülmesine katılan tüm üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir.”

D S C 0522

Editör: Ferdi Kurtbayram