Hem tezgahları hem de sofraları lezzeti ile renklendiren balıkta fiyatlar ne durumda? Kırklarelililer en çok hangi balıkları tercih ediyor? En ucuz ve en pahalı balık hangisi? Fiyatlarda düşüş yaşanacak mı? Sizler için araştırdık.

Bağışıklık sistemini koruyan, kemikleri güçlendiren, hücreleri onaran, depresyonun zararlı etkilerini yok eden kısacası faydaları saymakla bitmeyen balık için bilindiği üzere 1 Eylül’de av yasağı sona ermişti. 4,5 aylık bekleyişin ardından balıkçılar “vira bismillah” demiş, tezgahlar birbirinden lezzetli balıklarla renklenmişti.

I M G 20241009 141619

Faydaları saymakla bitmeyen balığa talep Kırklareli’nde oldukça fazla. Bizler de Eşref Balıkçılık İşletme Sahibi Ümit Arslanoğlu ile balıktaki son durumu konuştuk.

I M G 20241009 141602

Palamut 1 Kiloya Kadar Çıktı

Esnaf Arslanoğlu, tezgahında en ucuz balığın 150 TL’den satılan palamut, en pahalı balığın ise 600 TL’den alıcı bulan ithal Norveç somonu olduğunu söyledi. Palamutun ilk günlere göre daha da irileştiğini ve 1 kiloya kadar çıktığını vurgulayan Arslanoğlu bu nedenle fiyatların bir miktar attığını kaydetti.

En Çok Bu Balıklar Tercih Ediliyor

Palamutun hem lezzet hem de fiyatından dolayı büyük rağbet gördüğünü paylaşan Eşref Balıkçılık İşletme Sahibi Ümit Arslanoğlu, aynı zamanda mevsiminden dolayı hamsi, istavrit, çinekop ve mezgitin vatandaşlar tarafından daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Palamut Bolluğu Hamsi Fiyatlarını Yukarıya Çekiyor

Esnaf Arslanoğlu bununla birlikte önemli bir hususa da değindi. Palamutun denizlerde bol olması sebebi ile hamsinin azaldığını belirten Arslanoğlu bu nedenle hamside fiyatların 300 TL’ye kadar çıktığını aktardı.

I M G 20241009 141608

Esnaf Arslanoğlu yakın zamanda fiyatlarda bir düşüş beklemediklerini söyledi.

Eşref Balıkçılıkta; palamut 150, çupra 180, levrek 200, Karadeniz mezgit 250, İğneada istavrit 250, İğneada hamsi 300, çinekop 400, Karadeniz somon 400 ve ithal Norveç somonu ise 600 TL’den satılıyor.

Pehlivanköy'de Gönüllere Dokunan İsim Veda Etti Pehlivanköy'de Gönüllere Dokunan İsim Veda Etti

Editör: Serhat Ünver