Kırklareli’nde kadına karşı şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer başkanlık etti.

462515169 1059555062392378 8961710861026814647 N

Toplantıya katılanlar arasında; Cumhuriyet Savcısı Asiye Konyar, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. İsmail Sarper Ercan, Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tokatlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aytaç Babalıoğlu, İl Müftülüğü Vaize Sema Ezber, SYDV Müdürü Şenay Yener Yılmaz, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeli Fulya Mert, İl Emniyet Müdürlüğü Kadın Şube Komiser Yardımcısı Büşra Erçayan, İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği J. Asb. Tuğçe Yılmaz Arıkan, Kırklareli Barosu Av. Lale Ilgaz Kocakundakçı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdür V. Mustafa Özlü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Serpil Ünsal, İl Göç İdaresi Müdürlüğü Personeli İlaydanur Akyüz, Kırklareli ŞÖNİM Müdür V. Özge Kıran, Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yasin Adlı ve Kırklareli Kadın Konukevi Müdürü yer aldı.

Tanınan Yerel Tarihçi Ali Arslan, Kitap Fuarında Tanınan Yerel Tarihçi Ali Arslan, Kitap Fuarında

462451632 1059555065725711 7672298588231084140 N

Toplantıda, 2024 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait çalışma verileri ( tedbir kararı sayıları, teknik yöntemlerle takip-elektronik kelepçe sayıları, eğitim sayıları) paylaşıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve komisyon üyesi paydaş kurumların yürüttüğü çalışmalar sunuldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit tarafından, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu alandaki faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda, il genelinde kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla yapılan faaliyetler detaylı bir şekilde ele alındı. Sunumlar ve paylaşılan veriler ışığında, kadınların korunması ve desteklenmesi yönündeki hizmetlerin etkinliğinin artırılması ve şiddetin önlenmesine yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Editör: Haber Merkezi