Eğitim

Kırklareli'nde Kardeş Okullar Buluştu

Uluslararası Kardeş Okul Projesi kapsamında, Kırklareli Atatürk Ortaokulu, Bulgaristan Burgas'tan kardeş okulu olan St. Kliment Ohridski Basic School heyetini konuk etti. Okul gezisi, görüşmeler, gösterilerin ve ikramların sunulduğu programda iki okul arasındaki kardeşlik pekiştirildi.

Loading...

Çiçeklerle karşılanan kardeş okul temsilcileri, daha sonra sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle de görüşen kardeş okul temsilcilerine, çalışmalar ile ilgili görsel sunum yapıldı.


Kapalı spor salonunda Kemal Gideroğlu yönetiminde hazırlanan halk oyunları performansları gösterisi sunuldu. Konuşmaların ardından konuk heyete ikramlarda bulunuldu ve karşılıklı protokol görüşmeleri yapıldı.


"Komşu Ülke, Komşu Şehirler, Kardeş Okul"
Programda konuşan Atatürk Ortaokul Müdürü Hidayet As, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Bulgaristan Burgas St. Kliment Ohridski Basic okul müdürü ve personeli ziyaretimize geldi. Burgas'a kardeş okulumuzu ziyarete gittiğimizde bizleri en iyi şekilde konuk eden Okul Müdürümüz Jelezova hanımefendiye teşekkür ederim. Bu görüşmelerde gördük ki, komşu ülkenin komşu şehirlerinin, güzide okullarının; eğitim kalitesini arttırma ve farkındalık yaratma açısından benzer hedefleri olduğu gördük. Öğrencilerimizin eğitim kalitelerini geleceğe en her açıdan donanımlı ve global dünyanın farkında bireyler olarak yetiştirmelerini sağlamak hedeflerimize kardeş okulumuzla bugün burada planlanacak faaliyetler ile ulaşmayı hedeflemekteyiz. Akademik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından bugün planlayacağımız faaliyetler hepimiz için şimdiden hayırlı olsun. İlimize ve okulumuza hoş geldiniz" sözlerini ifade etti.


Kırklareli ziyaretinde sıcak bir şekilde konuk edildiklerinden dolay teşekkür eden St. Kliment Ohridski Basic School Müdürü Senia Jelezova, "Bizleri sıcak bir şekilde karşıladığınız ve bize bu imkanları tanıdığınız için çok teşekkür ederim. Öğrencilerin geleceğini inşat etmekten dolayı ben, okulum ve öğretmenlerim çok memnun olacağız. Gördük ki birçok başarınız var, güzel bir ekibiniz var, aynı şekilde güzel bir okulunuz var, aynı istekle devam edin. Hepinize başarılar dilerim, iyi dileklerimi sunuyorum. Bizleri böyle sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim" dedi.