Eski ve yüksek ağaç varlıklarının yok edilmesinden dolayı yaşam alanları azalan ve nesli tehlike altında olan yabani kuşlar için çember her geçen gün daha da daralıyor.
Kırklareli Üsküp arasında yüksek gerilim hattına yuva yapan yabani kuş, aslında durumu gözler önüne seriyor. Elektrik tellerine çarpan kuşların hem canından olması hem de yangına sebep olması son günlerde sıklıkla gerçekleşiyor.


"Ulu Ağaçlar Yok Olunca"
Ağaç varlıklarının yok edilmesinin birçok olumsuz sonucu olduğunu vurgulayan DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, "Istrancaların geçmişe tanıklık eden ulu ağaçları yok olunca yırtıcı kuşlar yuva için yüksek gerilim direklerini tercih ediyor" dedi.

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı


"Büyük Bir Tehdit"
Elektrik tellerinin kuşlar için tehlikeli olduğunun altını çizen Çidem, "Bu tercihte  küresel ölçekte nesli tehlike altında olan türler için büyük bir tehdit oluşturuyor" sözlerini ifade etti.


"Yangın Riski"
Son günlerde sıklıkla elektrik tellerine çarparak hayatını kaybeden kuşları ve onların sebep olduğu yangınlar gerçekleşiyor. İki taraf için de kötü bir durum olduğunu belirten Çidem, "Kuşların yok olmasının yanı sıra yangın riski de oluşturuyor. Yaşlı ve yüksek ağaçlar yok edilirse sonuç bu" ifadelerini dile getirdi.
G1-2
G2-1

Editör: Şefik Kenar