Yerel

Kırklareli'nde Minik Nisa'nın Büyük Arkadaşlığı

7 yaşındaki Nisa Millet Bahçesi'nde en sevdiği arkadaşlarını ziyarete geldi. Benekli ve Karamel adını verdiği sokak köpeklerini severken, büyümüş de küçülmüş cümleleri ile objektiflerimize takıldı.

Loading...

Hayvanları sevdiğini dile getiren Nisa, sokak hayvanlarını sevin doyurun demeyi ihmal etmedi. Yanına oturduğu Karamel'i severken, Benekli'nin durgun hallerinden dolayı üzüldüğü de her halinden anlaşılıyordu. İki yakın arkadaşı gibi baktığı sokak köpeklerini anlatırken yaşından büyük cümleler kuran küçük Nisa, "Sokak hayvanlarını doyurun. Biz onları üzersek, onlar da üzer. Her şeyin bir anlamı var. Köpekler insanlar gibidir. Sadece köpekler böyle yürüyor. Hayvanlarda da aynı, ellerini kullanamıyor. Yemeğini böyle yiyor. Yemek bulamıyor, sokakta yaşıyor, o kadar. Aramızda çok farklar yok" sözlerini dile getirdi.
Normalde görünce neşeli hareketler yapan Benekli'nin son günlerde durgun olmasından üzgün olduğunu ifade eden Nisa, "Benekli normalde hep kucaklardı beni, ama şimdi çok durgun" sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.