Yerel

Kırklareli'nde Miniklerin Hayal Gücü, Mutfağı Renklendirdi

15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, minikler mutfakta hayal güçlerini kullanarak renkli görüntüler oluşturdu.

Loading...

Kendilerine verilen meyve ve sebzeleri, hayal güçlerini kullanarak şekillendiren minik şefler, oldukça neşeli zamanlar geçirdi. Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Kent Konseyi iş birliği ile hayat bulan Master Chef-Çocuk Atölyesi; miniklerin geniş hayal gücünü mutfağa taşımalarına yardımcı oldu.


Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Kırklareli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Ertaş'ın çocuklar ile yakından ilgilendiği programda; minik eller meyve ve sebzeleri şekillendirdi.


Mutfak ve Çocuk
Renkli ve eğlenceli geçen programda; çocukların sağlıklı beslenmesi ve mutfağın çocuklar üzerindeki etkilerine de dikkat çekildi. Çocukların gelişiminde, mutfakta aileleriyle verimli zaman geçirmenin önemini vurgulayan Makarna Lütfen kurucusu Tuğba Bayburtluoğlu, meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin önemine vurgu yaptı. Bayburtluoğlu, sera ürünlerinin sağlıklı olmadığını vurguladı. Çocukların mutfakta zaman geçirmesinin önemli olduğuna değinen Bayburtluoğlu, mutfağın çocuklaşa neşe ve sağlık getirdiğini ifade etti.


Programda minikler için hazırlanan masalarda; meyveli yoğurt, kanepe, tahta şişe meyve dizme, meyve ve sebze tabağı gibi ürünler hazırlandı.