15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin ilk gününde Yayla Kültür ve Sanat Meydanı’nda saat 21.30’da başlayan konser, soğuk havaya rağmen katılımcıların içini ısıttı. Türkiye’den ve Dünyadan Caz müziğini Balkan ezgileri ile harmanlayan Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” konserinde, ülkemizin önde gelen davulcularından olan Ediz Hafızoğlu’na vokalde Bîdar Kalender, basgitarda Caner Üstündağ, trompette Barış Doğukan Yazıcı, tenor saksafonda Engin Recepoğulları ve klavyede Adem Gülşen eşlik etti.

54Dee52B 8F41 4D52 99D4 4C9Eb94Ad630

Konsere çok sevilen ‘Cereyanlı’ parçası ile başlayan “Nazdrave” grubu, daha sonra ‘Maymun Türküsü’ ile Yayla Meydanı’na ayrı bir renk kattı. Akabinde bir Rumeli türküsü olan ‘Bulut Gelir’ Bîdar Kalender’in eşsiz yorumu ile izleyici ile buluştu. Bir dönem Bulgaristan’ın hit parçalarından olan ‘Chernomore’(Karadeniz) ise Ediz Hafızoğlu’nun sesi ile Kırklarelili müzikseverleri hareketlendirdi. Hafızoğlu, parçayı çalmadan önce sözlerinin anlamını da izleyicilere aktardı. “Nazdrave” grubu ile bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutladıklarını belirten Ediz Hafızoğlu, eski ve yeni albümlerden sevilen parçalarını “Nazdrave” grubu ile seslendirdi.

Sahnede Doğum Günü Sürprizi

15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin ilk gününde sahne alan Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” grubuna günün anısına Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner tarafından çiçek ve Trak Rölyefi hediye edildi. Bağ Bozumu Şenliklerini iki yıllık aranın ardından düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yamaner, şenliklerin başta Kırklareli halkı olmak üzere yerel üreticileri destekleme amacında olduğunun altını çizdi. Öte yandan 19 Eylül’ün Ediz Hafızoğlu’nun doğum günü olmasından dolayı sahnede doğum günü kutlaması yapıldı.

“Nazdrave” grubu Kırklareli’nde ilk kez konser verdiklerini belirten Ediz Hafızoğlu, konserin düzenlemesinde destek veren Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş’a teşekkür etti.

Df2C2647 90Ed 46Fd Aac6 26F5E8A26093

Seyahat Duraklarına Kırklareli’ni de ekledi

Uzun yıllardır Bulgaristan seyahatlerinde Kırklareli’nin yanından geçtiğini ancak ilk kez şehri gezme fırsatı bulduğunu belirten Hafızoğlu, bundan sonraki seyahatlerinde Kırklareli’ne uğramadan geçmeyeceğini ifade etti. Konser dolayısı ile geldikleri Kırklareli’nden yaptığı paylaşımlar sonucu arkadaşlarının Kırklareli’ni daha da merak ettiğinin de altını çizen usta sanatçı, tüm arkadaş çevresine Kırklareli’ni ziyaret etmelerini önereceğini de sözlerine ekledi.

Konserin sonuna doğru ‘Masal’ ve ‘Kuyu’ gibi son yayınladığı parçalarını seslendiren “Nazdrave” grubu, ayrıca en son düzenlemeleri olan ‘Beddua’ parçasını müzik platformlarında yayınlamadan önce ilk kez Kırklarelili müzikseverlerle buluştu.

Bir saati aşkın bir süre devam eden konser sonunda Ediz Hafızoğlu, katılım gösteren Kırklarelilere teşekkür etti.

Sfsa

Sdsad

Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak

D S C F1506

D S C F1515

D S C F1496

Editör: Haber Merkezi