Kırklareli Üniversitesi, 7 üniversitenin bulunduğu Autolia-Tech Konsorsiyumuna katıldı.

Otomotive yönelik gerçekleştirilen konsorsiyum kapsamında; üniversitelerin otomotiv ile ilgili bölümlerindeki öğrenciler, Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapabilme, personel ise eğitim alma ve ders verme olanağına sahip olacak.

Bursa Teknik Üniversitesi koordinesinde hayata geçen konsorsiyum 4 yıl sürecek.  Otomotiv alanına yönelik konsorsiyumdaki üniversitelerin; bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümleri faydalanabilecek. Konsorsiyum sayesinde üniversite öğrenci ve personeline Avrupa Birliği ülkelerinde staj, eğitim alma ve eğitim verme gibi olanaklar sağlayacak.

Byhi R 11 09 2024 8D88A

“Öğrencilerimiz staj, personelimiz ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği gibi farklı imkanlardan faydalanabilecek”

İmza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Proje içerisine dâhil olacak öğrencilerimiz staj, personelimiz ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği gibi farklı imkanlardan faydalanabilecek. Programa dahil olacak öğrencilerimizin beceri ve istihdam edilebilirliği artarken, personelimizin ise yenilikçilik, girişimcilik, yaratıcılık, bilgi alışverişi, çok disiplinli öğretme ve öğrenme gibi noktalarda becerisi artacak. Yükseköğretim kurumları arasında stratejik ortaklıkların, eğitim ve iş dünyaları arasında köprülerin de kurulacağı bu konsorsiyumun üniversite olarak yürütücüsü olmaktan mutluluk duyuyor, paydaşımız olan tüm üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kırklareli’ne Bir Bilim Yuvası Daha Kırklareli’ne Bir Bilim Yuvası Daha

Screen Shot 2023 02 27 At 1.31.51 P M

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir konsorsiyuma katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Konsorsiyum kapsamında hem öğrencilerin hem personelin yurtdışına giderek deneyim kazanması ve üniversitelerimizi tanıtması çok önemli” dedi. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, konsorsiyumun öğrenci ve personele büyük artılar kazandıracağını söyledi. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan ÇETİNKAYA, konsorsiyumların uluslararasılaşma adına önemine değinerek, otomotiv konsorsiyumunu, otomotiv şehrinde bulunan BTÜ’nün temsil etmesinin çok değerli olduğunu vurguladı. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih YETİM, konsorsiyumda yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu belirtti.  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre BİÇER ise “Bu konsorsiyumun Avrupa etkileşimli olması çok kıymetli. BTÜ öncülüğünde yapılacak bundan sonraki çalışmalara da dâhil olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy