Kırklareli'nde tezgahların dolmasını bekleyen Saros Balıkçılık İşletme Sahibi Soner İpek, 1 Eylül için hazırlıklara başladı. Denizden gelen lezzet için vatandaşlara seslenen İpek, "1 Eylül'de hayırlısı ile sezon başlıyor. Büyük ihtimal ile palamut ile başlayacak diye söylentiler var büyük teknelerde" dedi.

I M G 8807
"Heyecanlıyız"
Yeni av sezonu öncesinde av yasağının sona ermesi için sayılı günler kaldığını ifade eden İpek, "Yeni av sezonu öncesinde heyecanlıyız. Şimdiden balıkçılarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Güzel bir sezon geçirmeyi diliyorum. Bereketli bir sezon geçirip, vatandaşlarımıza sağlık deposu deniz ürünlerini sunmayı istiyoruz" sözlerini ifade etti.

Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği

I M G 8814
"Balıklar Azalıyor"
Deniz kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan İpek, "Denizlerde gün geçtikçe balık azalmaya başladı. Sıcaklardan mı, bilinçsiz avlanmaktan mı bilemiyorum. Avcılıkta gün geçtikte balık azalıyor. Küme balığı var o yüzden. Palamut, çinekop, hamsi gibi balıklar daha fazla var. Bu balıklarda da azalma var ama en azından bunlar göç balığı olduğu için devamı geliyor" ifadelerini dile getirdi.

I M G 8819
"Sağlığınız İçin"
Sofralarda deniz ürünlerinin sağlık için mutlaka yer alması gerektiğini belirten İpek, "1 Eyül'den sonra sağlığınız için balık yemeyi unutmayın. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplı. Aynı şekilde bölgemiz de denizlere yakın konumda. O yüzden balık yeme alışkanlığımızı arttırmalıyız. Balık, besin değeri yüksek bir üründür. Dönemlik bir ürün olduğu için zamanında tüketilmesi de en iyi faydalanma yöntemidir" dedi.

I M G 8818
"Şimdi Sardalya Zamanı"
Tezgahları dolduracak balıkların hepsinin yerinin ayrı olduğunu ifade eden İpek, "Eylül'de palamut, sardalya, istavrit, çupra şimdi mevsim balığı. Sezonun en güzel balığı sardalyadır. Şimdi sardalya en lezzetli zamanında" şeklinde konuştu.

I M G 8816

Editör: Şefik Kenar