Büyükkarıştıran Belediyesi ile Bulgaristan’ın Topolovgrad Belediyesi arasında sürdürülebilir turizm ve yeşil girişimlerin geliştirilmesi projesi imzalandı. Yeşil Gülümsemeler adında ki proje ile sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Proje ile ilgili konuşan Büyükkarıştıran Belediye Başkanı e; “IPA Bulgaristan Türkiye Programı kapsamında finanse edilen, BGTR0200080 Yeşil Gülümsemeler: Topolovgrad (Bulgaristan) ve Büyükkarıştıran (Türkiye) Belediyelerinde sürdürülebilir turizm ve yeşil girişimlerin geliştirilmesi projesinin uygulanması için Proje Partnerlik Anlaşması imzalanmıştır. Programın sınır ötesi işbirliği alanında ortak çözümler sunan mevcut proje, en iyi uygulamaların paylaşılması ve ortak stratejilerin geliştirilmesi yoluyla sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak” dedi.

Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler Babaeski'de Yıllardır Kaderine Terk Edilen Tesis İçin Görüştüler

453313941 784827047151245 1926382410867338726 N

Başkan Çamlıca projenin önemini anlatarak; “Turizmin gelişmesi, bölgedeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve genç nüfusun erken yaşlardan itibaren turizm sektöründe yeşil modellerin uygulanması ve desteklenmesine aktif katılımı için daha iyi koşullar yaratacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy