Kırklareli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında, ilimizde trafik kazalarını azaltmak amaçlı “Elektronik Denetleme Sistemi” kurulması için Belediye Başkanı Derya Bulut’a yetki verildi.

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

D S C 0672-1

İlgili gündem maddesinde; ilimizde son zamanlarda trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklı yaralanma ve ölüm kazaları meydana geldiği, gerekli her türlü tedbirlerin alınmasına karşılık kazaların devam ettiği görüldüğü vurgulandı. Bu kapsamda Kırklareli Belediyesi veya belediye şirketi tarafından karayollarında can ve mal güvenliği, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere, trafik kural ihlallerinin izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü ve “Elektronik Denetleme Sistemi” olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sisteminin kurulması, işletilmesi konusunda ilgili kurumlarla protokol imzalanarak, ihale yoluyla hizmet alımı yapmak konularında Belediye Başkanı Derya Bulut’a yetki verilmesi görüşüldü.

Başkan Bulut konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi İstanbul yolu üzerinde bulunan düğün salonları özellikle hafta sonları yaşanan yoğunluğa bağlı olarak trafik açısından bölgede çok büyük bir tehlike oluşturmakta. Yine orada bir okulumuz var. Özellikle giriş-çıkış saatleri oldukça sıkıntılı. Bununla birlikte Edirne yolumuz çevre yoluna bağlandığı için ciddi bir tehlike arz ediyor. Ayrıca TOKİ kavşağında da son zamanlarda kazalar meydana gelmeye başladı. Dolayısıyla bunların hepsini nasıl düzene sokabiliriz, güvenliği nasıl sağlayabiliriz dedik ve ilk adımı attık. Önce bu kararı alıp daha sonra konuyu Trafik Komisyonuna sevk etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eds

Süreç ile ilgili yapılan bilgilendirmede İl Trafik Komisyonuna sevkin ardından Valilik kanalıyla konunun Bakanlığa gideceği belirtildi. Eğer sistemi Belediye kendi imkânlarıyla kuracak olursa maliyet karşılanana kadar yüzde 30 pay aktarılacak. Eğer ihale usulü ile yapılırsa firmaya yüzde 15, Belediye’ye yüzde 15 şeklinde olacak. Sistemin maliyetinin ortalama 500-600 bin Euro olduğu da kaydedildi. EDS’nin hangi noktalara kurulacağına ise Trafik Komisyonu karar verecek.

Editör: Ferdi Kurtbayram