Kırklarelililerin rahatsız olduğu konuların başında Kırıkkale ile karıştırılmak geliyor. Pek çok konuda 2 şehir birbiriyle karıştırılırken, bu sefer ki karıştırılması ise bambaşka bir konudan oldu.

Bu sefer ki karıştırmayı gündeme getiren DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem. Başkan Çidem okuduğu bir ÇED raporunda Pınarhisar’ın Kırıkkale’nin ilçesi olarak yazılmasını aynı zamanda Trakya arılarının doğal alanlarının korunması için Ordu’da bulunan Melet Irmağının doğal halinin korunmasının “önemini” gündeme getirdi.

Kirklareli̇ Vi̇layet Meydani 2

“ÇED raporları sayesinde her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz”

“ÇED raporları sayesinde her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bu defa da diyorlarki." Kırıkkale’nin ilçeleri arasında proje alanına en yakın ilçe olan Pınarhisar"  Aynı raporun bir başka yerinde ise " Trakya balarıları kovanın devamını sağlayabilmek için belli temel ihtiyaçlara gereksinim duyar. Bunlardan birisi ve en önemlisi yakın çevresindeki su kaynaklarıdır. Dolayısıyla Melet Irmağının doğal halinin  korunması ve kirletilmemesi önem arz etmektedir. "  Bizim arılar  o kadar çok uzağa gidiyormuş ki  Karadenize kıyısınca gidiyorlar demek ki. Arılar 5-10 km gidiyor tezi çürümüştür. 1000 km gidip geliyorlar demek ki. Bunu yazan prof Dr. Bilime inanmayıp ta arılara mı inanacağız. "Melet Irmağı, Ordu şehir merkezinin doğusundan Karadeniz'e dökülen ırmak. Sivas ili, Koyulhisar ilçesi, Ortakent köyü sınırlarından doğar."  Yeni bir şeyler eyler öğrenmek için okumaya devam”

TEKİRDAĞ; Katil Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi TEKİRDAĞ; Katil Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi

460987645 10234214489083793 1374433003879740767 N

Muhabir: Volkan Abuy