Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Davutlu köyü yıllardır pek çok vatandaşın uğrak noktası oluyor. Özellikle sosyal medyada son yıllarda ortaya atılan “cinli köy” iddiaları şehir dışından vatandaşları köye çekiyor.

Özellikle 2011 yılında gösterime gören Karadedeler Olayı filiminden sonra köye ilgi arttı. Vatandaşlar teorilerle tam adı verilmese filmde geçen köyün “K. İlinin L. İlçesinin D. Köyü” gazete kupürlerinden köyün ilimizde bulunan Davutlu olduğunun sonucuna vardı. Filmin çıkmasından sonra özellikle Youtube ve diğer mecralara video çeken gençler belli aralıklarla köye gelip korku temalı videolar çekti.

Videolar Milyonlar İzleniyor

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

Sosyal medyada milyonlar izlenen bu videolar birkaç yılda bir popüler hale geliyor. Son olarak Ali Biçim, Mesut Can Tomay ve Tolunay Özer’in beraber çektiği video Youtube’da 2 milyondan fazla görüntülenme aldı.

30 yılı aşkın önce yaşanan olaylardan dolayı köy üne kavuşmuştu. 1989 yılının Ocak ayında yaşandığı öne sürülen olaya göre; köyde yaşayanlar hava karardıktan sonra insan dışı varlıklar görmeye başladı. O günden sonra havanın kararmasıyla köylüler uzun süre korkularından sokaklara çıkamadı. Bu olay, o dönem bir çok ulusal gazetede yer bularak; büyük yankı uyandırmıştı.

Muhabir: Volkan Abuy