Kırklareli Gençlik Merkezi’nde dün enerji teknolojileri proje şenliği gerçekleştirildi. Şenlikte öğrencilerin Deneyap Atölyesi’nde ustalıkla ortaya çıkardığı IoT tabanlı yenilenebilir enerji kaynaklı akıllı ev tasarımları sergilendi.  Yıldız Girgin, Muhammed Derda Çavga, Nadir Subaşı, Recep Aktaş ve Ahmet Faruk Ulus eğitmenliğinde hazırlanan 15 ortaokul ve 3 lise projesi ilgi ile takip edildi.

1-921

Öğrenciler ortaya çıkardıkları prototip ev projelerini görmek isteyen katılımcılara detaylı bilgiler aktarırken yaptıkları çalışmalar tam not aldı.

Yapay Zeka Eğitimleri Artık Cepte Yapay Zeka Eğitimleri Artık Cepte

3-189

Kırklareli Gençlik Merkezi’nden haber sitemize proje şenliği ile ilgili yapılan detaylı bilgilendirmede, “ Teknolojik gelişmelerle birlikte günlük yaşantımızı kolaylaştırmak amacıyla akıllı ev
sistemleri kavramı ortaya çıkmıştır. Akıllı ev sistemleri, belirli bir alan içerisine sensörler, ampüller, kameralar, ses sistemleri ve buna benzer teknolojik cihazların birbiriyle bilgi alışverişi yaptıkları ve bir uygulama yardımıyla bu cihazların
kontrolünün sağlandığı bir sistemdir. Cihazların kontrolü genellikle akıllı telefonlarla yapılmaktadır ve sesli asistan özelliği de kullanılabilmektedir. Akıllı ev sistemlerinin tercih edilmesinin en önemli nedeni standart bir yapıda olmaması ve kullanıcıların isteklerine bağlı olarak şekillendirilebilmesidir. Bu da her kullanıcının kendisine özel bir sisteminin olmasına olanak sağlamaktadır. Akıllı ev sistemleri bütünleşmiş bir yapıdadır. Akıllı cihazlar ile evinizin her noktasını kontrol etmenizi sağlar. İnsan hayatını kolaylaştırması, yaşam konforunu arttırması, enerji tasarrufunun sağlanması ve güvenliği üst düzeye çıkarması sayesinde akıllı ev sistemlerinin kullanımı yaygınlaşmıştır.

3-190

Bu proje çalışmasında, mobil bir uygulama ve prototip bir ev tasarlanmıştır.
Yapılacak mobil bir uygulama üzerinden prototip evimizde bulunan mikro denetleyiciye gönderilen komutlar ile aydınlatma sistemlerinin kontrollerini, kapı ve pencerelerin kontrollerini ve güvenlik sisteminin kontrolünü bluetooth aracılığı ile sağlanmıştır. Ayrıca prototip evin donanımının çalışması için gerekli olan elektrik enerjisi evin çatısına yerleştirilecek fotovoltaik paneller ve rüzgar türbini aracılığı ile sağlanmıştır. “ ifadelerine yer verildi.

5-58

4-107

İlimizde 81 ortaokul, 15 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 96 öğrenci Deneyap Atölyesi’nde yeni projeler için çalışıyor.

Editör: Haber Merkezi