Halikarnas Balıkçısı Konuşulacak Halikarnas Balıkçısı Konuşulacak

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER), Kurban bayramının üçüncü günü bayramlaştı. Saat 15.00’te dernek ofisinde gerçekleştirilen bayramlaşma programı şiirler türküler anı paylaşımları eşliğinde duygu dolu ortamda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının katıldığı bayramlaşma programında; Dernek Başkanı Alaeddin İkican tarafından Kurban Bayramının önemi ve insan sevgisi ile ilgili konuşmasında, birlik beraberlik içinde savaşların kadın cinayetlerinin insanın insana yaptığı zulümlerin olmadığı sevgi kaynağından beslenen bir yaşam temennisini sundu. Ardından dernek üyelerinin görüşleri dile getirildi. Ahmet Rodopman, KIRKSEDER’in Trakya ve ulusal bazda ismini kabul ettirdiğini, yaptığı faaliyetlerle anılarda unutulmayan izler bırakan başta KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican'ı ve katkısı bulunanların KIRKSEDER tarihinde yerini aldıklarını, hatta Balıkesir ilinde kurulması düşünülen tarihi kentler ve kültürel varlıkları koruma amaçlı Dernek kurmak ve KIRKSEDER ile iletişim kurarak dayanışma içerisinde olmak istediklerinden bahsetti.

Yine bayramlaşma amacıyla derneğe eşi ile birlikte gelen Kula Köyünün çalışkan ve gayretli muhtarı Aliye Kankılıç Dernek çalışmalarını memnuniyetle takip ettiğini ve imkan oldukça etkinliklere katılmayı ihmal etmediğini belirterek derneğe üye oldu. Üye olması anısına Dernek Başkanı kendisine KIRKSEDER yayını olan Kırklareli Şairleri kitabını hediye etti. Kankılıç da geçen yıl çıkardığı kitabını derneğe bağışlayarak tüm üyelerin istifadesine sundu.

Programda Babalar Günü üzerine okunan şiirler özellikle duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Bayram kutlama programına KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican ve Yönetim Kurulu Üyeleri Esmeray Avcı, Vedat Erseçkin, Mehmet Hulusi Gençalp, Çağlar Yıldırım ile birlikte Dernek üyelerinden Dr Ahmet Rodopman, Nimet Akgüneş, Berk Kaya, Aliye Kanlıkılıç ve eşi, Nevin Akkoyun, İsmail Tıkılı, Sedat Karacaduralıoğlu, Samican Sözeri, Şener Aldemir, Sadullah Bahçıvan, Ali Altan ve birçok sanatsever üye telefon ve mesaj ile katılım gösterdi.

Ayrıca KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican bir vefa örneği göstererek Derneği temsilen Esmeray Avcı ve Samican Sözeri beraberliğinde derneğin ilk kurucularından Mülayim Tirfil ve Firdevs Büyükateş'i  mekanlarında Savaş Erdem ile de görüntülü görüşerek bayramlarını kutladı.

33Db6Bfc Cd36 49Bd 94E7 79283Dc810AcA49E2B97 6Ac8 4Ed0 912E 5B5487D6Ddc2Dccafd92 8F83 429F 9C16 82Ad2A9F5C3561B4921A 5775 40E3 A125 352Fa50518C625Eb7B37 Ff45 431E 94D9 73Bb220Ffae9

Editör: Ferdi Kurtbayram