Yerel

Kıyıköy Belediye Başkanı Özen; “Surlarımızı Gerçek Değerine Kavuşturacağız”

Kıyıköy Belediyesi Türkiye – Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında önemli bir Avrupa Birliği projesine hazırlanıyor.

Bulgaristan’ın Kameno ve Malko Tırnovo şehirleri ortaklığında hayata geçecek olan MOBIGATE projesi ile Kıyıköy’ün tarihi surlarının restorasyonuna öncelik tanınacak. Projenin tam başvurusu için Bulgaristan’da Kameno ve Malko Tırnova Belediye Başkanları ile bir araya gelen Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Özen, Kıyıköy’ün tarihi surlarından başlayarak, tüm tarihi yapılarını yeniden ayağa kaldırma amacında olduklarını söyledi.

Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Özen, proje başvuru imzalarının atılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Surlarımızı gerçek değerine kavuşturacağız. Kıyıköy Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Bulgaristan- Türkiye Sınır ötesi işbirliği programının 2. önceliği Sınır ötesi bölgenin bütünleşik kalkınma kapsamında geliştirilen MOBIGATE projenin tam başvurusu için proje ortakları bir araya geldik. Bulgaristan'ın Kameno ve Malko Tırnovo belediyeleri proje ortakları olup üç belediye başkanı bir araya gelip projenin ortak sözleşmesini imzalayıp, projenin ortak faaliyetleri hakkında görüşmelerde bulunduk. İlk olarak bu proje ile Surlarımızın yenilenmesi yapılacaktır. Kıyıköy'ün tarihi yapılarına sahip çıkarak Beldemizi dünyaya tanıtmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.