Kültür-Sanat

Kızılcıkdere’de Bağ Bozumu Coşkusu Başladı!

Kırklareli Merkeze bağlı Kızılcıkdere köyünde Bağbozumu Şenliklerinin 4’ncüsü bugün gerçekleşen kortej ile açıldı.

Kırklareli Merkeze bağlı Kızılcıkdere köyünde Bağbozumu Şenliklerinin 4’ncüsü bugün gerçekleşen kortej ile açıldı.

Böylece köyde şenlik coşkusu başladı.

Şenliğe; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş, meclis üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, köy sakinleri, çevre il ve ilçelerden vatandaşlar ve davetliler katılım gösterdiler.

Büyük bir coşkuyla ilerleyen kortej renkli anların ortaya çıkmasını sağladı. Yöresel kıyafetler giymiş kadınlarımız ve çocukları taşıyan eşek arabası kortejin ilgi odağı oldu.

Daha sonra köyün etkinlik alanına gelindi. Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke ve ardından Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun açılış konuşmalarında Bağ bozumu şenliklerinin hayırlı olması temenni edildi.

Kortejin ardından halk oyunları gösterileri ile şenlik coşkusu tavan yaptı. Stantların ziyaretinin sonrasında ise açılış programı tamamlanmış oldu.

İşte şenliklerde günün programı;

Saat 15.00’te Necdet Göç moderatörlüğünde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, “Kırklareli Bağcılığının Geleceği, Üzüm Üretim ve İşleme Ekonomisi” konulu söyleşisini gerçekleştirecek.

Devamında ise Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Ali Çakır “Kırklareli’nde Geleneksel Bağ Bozumu Ürünleri” konusunda tecrübelerini aktaracak.

Akabinde Fotoğraf Sanatçısı Gülşen Gürses, “Pavli Atölye Yağlı Güreş” temalı fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Saat 16.00’da ise yağlı güreşler gerçekleştirilecek.

Şenliklerin ilk gecesinde ise saat 20.00’de Yaman, saat 21.00’de ise Volkan Yılmaz, Rumeli ve Balkan Orkestrası sahne alacak.