Yaşanan acı olaylara karşı sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizen öğrenciler adına basın açıklamasını Kırklareli Üniversitesi öğrencileri adına Sude Naz Say yaptı.

Kırklareli’nden Hakkari’ye 16 Günde 8 Bin Kilometre Kırklareli’nden Hakkari’ye 16 Günde 8 Bin Kilometre

I M G 1649
"Toplumun Geleceği"
Şiddete karşı sessiz kalmayan öğrenciler Dingiloğlu Parkı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını Sude Naz Say yaptı. Say açıklamasında, "Bugün burada toplumumuzda derin yaralara neden olan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir araya geldik. Her yıl yüzlerce kadın sadece cinsiyetlerinden dolayı hayatını kaybediyor. Bu durum sadece bir istatistik değil. Her bir kaybın ardından sevdiklerinin acısı, ailelerin yıkımı ve toplumun geleceği yatıyor" sözlerini dile getirdi.

I M G 1646
"Şiddete Karşı Sıfır Tolerans"
Kadına şiddete karşı daha sert bir tutum gerektiğini belirten Say, "Kadın cinayetleri cinsiyet eşitsizliğinin şiddetin bir yansımasıdır. Toplum olarak bu sorunun üstesinden gelmek için acil ve kararlı adımlar atmalıyız. Öncelikle kadınları korumaya yönelik yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Şiddete karşı sıfır tolerans politikası benimsenmelidir. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve şiddet karşıtı bilinçlenme kampanyalarının yaygınlaştırılması büyük önem taşımaktadır" sözlerini ifade etti.

I M G 1645
"Sorunun Köküne İnmeliyiz"
Konu daha fazla derinleşmeden köküne inilmesi gerektiğini vurgulayan Say, "Eğitim, medyanın rolü, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bu sorunun köküne inmeliyiz. Burada her birimizin üzerine düşen sorumlulukların unutulmaması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Kadın cinayetleri karşısında sessiz kalmak bu sorunu daha da derinleştirir. Bizler, hayatları sona eren kadınların sesi olmalıyız. Unutmayalım ki kadınların yaşam hakkı herkesin sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

I M G 1644

I M G 1648

Editör: Şefik Kenar