Kırklareli merkeze bağlı Arizbaba Köyü’nde yapımına bir ay önce başlanan köprü son aşamasına yaklaştı. Arizbaba Köyü Muhtarı yapımında sona yaklaşılan köprü ile ilgili “Köprü tamamlandığında ulaşım sorunu ortadan kalkacak” sözlerini dile getirdi.

Muhtar Aykut açıklamada, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yapılan köprünün yakın zamanda bitirilerek hizmete sunulacağını ifade etti.

Tarihi Arizbaba Çeşmesine (Kocaçeşme) 200 metre uzaklıktaki derenin üzerinde yapımına başlanan köprünün 18,5 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde, 3, 5 metre yüksekliğinde olacağını dile getiren Aykut, ‘’Köprü Edirne’nin Havsa İlçesine bağlı Bostanlı Köyü ile Taptık Köyü istikametindeki tarım alanlarına ulaşımda kullanılacak. Geçmişte çiftçilerimiz bu bölgedeki tarlalarına gitmek için derenin içinden geçmek zorunda kalıyordu. Kış mevsiminde derenin debisi yükseldiği için bu güzergah kullanılamıyor veya zar zor kullanılmaya çalışılıyordu. Buda büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyordu. Köprü tamamlandığında ulaşım sorunu ortadan kalkmış olacak’’ ifadelerini kullandı.

Aykut, köprünün temeli ile köprüyü yaşayacak olan üç ayağın betonarmelerinin tamamlandığını ve her iki yanındaki dolgu işlemlerinin sürdüğünü, ardından da taban kısmının tamamlanarak ulaşıma en kısa sürede açılacağını belirtti.

Arizbaba Köprü 2

Editör: Haber Merkezi