Lüleburgaz Belediyesi; alınan karar ile 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle belediyeye ait tüm tesislerde nakit ödeme uygulamasını kaldırdı.

Lüleburgaz Belediyesi’ne ait kafeterya işletmesi olan 6 tesis var. Bunlar; Lüleburgaz Belediyesi’ne ait Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi (LYBA), Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA), Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA), Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi (LYLA), Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) kafeteryaları ve Kent Ormanı Kır Kahvesi.

Tüm bu tesislerde artık nakit ödeme yerine banka/kredi kartı ile QR ödeme uygulamasına geçildi. Bu uygulamada ilk haftada sona gelinirken; kimi vatandaşlar ‘zaten nakit kullanmadığı’ için bir sorun yaşamazken, bazı çocuklar hazırlıklı olmadıkları için mağdur oldu.

Bunun sebebi ise; spor kulüplerinin antrenmanlarının ve bazı kursların gerçekleştirildiği Futbol Akademisi’nde antrenman ve kursta ebeveynsiz bulunan ve kredi kartı olmayan çocukların ihtiyaç halinde kafeteryayı kullanamaması oldu.

Lüleburgaz’da Sorunlara ‘Çek Gönder’le Hızlı Çözüm Lüleburgaz’da Sorunlara ‘Çek Gönder’le Hızlı Çözüm

Sosyal medya platformları üzerindeki haberleşme ağı ile bu yaşanan olumsuzluğu dile getiren ebeveynler; kredi kartı sahibi olamayacak yaştaki çocukların susamaları halinde ‘su dahi’ alamamalarının mağduriyete yol açtığını belirtiyor. En azından bu gibi acil durumlar için belediyeden bir B planı uygulaması bekleniyor. Aksi takdirde antrenman esnasında yanında bir yetişkin bulunmayan çocuklar; su takviyesi dahi yapamayacaklar. Bu konuya Lüleburgaz Belediyesi’nin duyarsız kalmayarak bir çözüm üretileceği düşünülüyor.

Editör: Merve Erduğan