Yerel

LÜDAK, 24 Saatlik Tatbikata Katıldı

Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.

24 saat süren ve gerçeğini aratmayan tatbikata; Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen ve Edirne Arama Kurtarma (EDAK) ev sahipliğinde yapılan tatbikata katılım gösterdi.
Gerçekleştirilen tatbikatta; ekipler olası afet senaryolarına hazırlıklı olmak adına önemli kazanımlar elde etti. Yapılan çalışmalarda arama kurtarma teknikleri, koordinasyon ve iletişim becerilerine dair çalışmalara yapıldı.


LÜDAK; bu tür tatbikat ve çalışmaların önemine vurgu yaparak, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın yanı sıra, koordineli çalışmanın da önemine değindi. Gerçeğini aratmayan tatbikata katılan diğer kurumlara da teşekkürlerini ileten LÜDAK, tatbikatın gece ve gündüz bölümüne katılan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek birlikte çalışmanın önemi vurguladı. LÜDAK, "Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren kuruluşlara teşekkür ederiz. Birlikte hareket etmenin ve güçlü bir dayanışmanın her zaman hayat kurtardığını bir kez daha anladık" ifadelerini kullandı.