Lüleburgaz Kent Konseyi; patili can dostlar için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi, Mari Polifoni Çok Sesli Kadın Korosu ortaklığında Lüleburgaz Kent Konseyi Kitapkolik çalışma grubunun da desteğiyle ‘Sesim Olur Musun?’ etkinliği gerçekleştirildi.
Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi sokak hayvanlarının beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılamak ve farkındalık oluşmasını desteklemek amacıyla ‘Sesim Olur Musun?’ isimli bir etkinliğe önayak oldu.
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA)’da 22 Aralık Pazar akşamı LYSA’da düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Derya Aktan, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Günalp Çakır, Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grupları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Biletler Mamadan
Etkinlik; resim sergisi, konser ve mezat ile gerçekleşti. Konser salonu girişinde TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine ait resim sergisi vardı. Salon girişinde bilet yerine mama bağışı kabul edildi ve mama bağışında bulunanlara bağışlanan kitaplar ücretsiz bir şekilde verildi.
Program sonunda gerçekleşen mezatta resimler mama karşılığında satıldı ve bazı eserlere 300 kilo mamaya kadar değer biçildi.
Dayanışma Ruhu İliklere Kadar Hissedildi
Etkinlik başında konuşan Kent Konseyi Başkanı Günalp Çakır; “Yaşadığımız kentte olmaktan mutluyuz. Elbette ki sorunlarımız var ancak bu sorunları sadece dile getirmek yerine sorumluluk sahibi bireyler olarak bizler de çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kimimiz kitap bağışladı, kimimiz mama getirdi. Diliyorum ki bu dayanışma ruhu devam etsin ve bu dayanışma ruhuyla daha güzel projelere de başlamak adına bugün bir başlangıç olsun” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte Veteriner Hekim İrem Karakaçan barınaklardaki hayvanların sahiplendirilmesi ve sokak hayvanlarının yaşam şartları üzerine bilgilendirmede bulunurken, Mari Polifoni Çok Sesli Kadın Korosu ve Gençlik Meclisi Müzik Grubu ‘Metamorfoz’ da konser verdi.
Mari Polifoni Çok Sesli Kadın Korosu konserinde perdeye yansıtılan görüntülerle sokak hayvanlarına, kadına, çocuğa ve doğaya uygulanan şiddete vurgu yapılarak konser havasıyla bir bütünlük oluşturuldu.