2016 yılında Lüleburgaz Belediyesi'nin UNICEF ve IKEA ortak projesi olarak düzenlediği Çocuk Sokağı, Lüleburgaz Yeni Mahalle'de yer alıyor.

20241002 115503

Çocukların görüş ve önerileri doğrultusunda çocuklar için özel düzenlemeyle kullanımlarına sunulan ‘Çocuk Sokağı’nda dönem dönem etkinlikler düzenleniyor. Yarışmalar, atölyeler ve çeşitli aktivitelerle geleneksel sokak oyunları yaşatılmaya çalışılıyor. Elektronik dubalar ile trafiğe de kapalı olan Çocuk Sokağı'nda etkinlik dışı günlerde de çocuklar güvenle araba geçmeden oynayabiliyor.

20241002 115517

LÜLEBURGAZ; Miniklerden Sevimli Dostlara Ziyaret LÜLEBURGAZ; Miniklerden Sevimli Dostlara Ziyaret

Ancak son dönemde elektronik dubaların özel şahıs araçları tarafından açıldığı ve sokağın araç parkına döndüğü gözlemlendi. 4-5 aracın arka arkaya park halinde durduğu, elektronik dubaların da açılarak o vaziyette sokağın araç kullanımına açık olduğu dikkat çekiyor. Çocuk Dostu kent Lüleburgaz'da bir çok şehirde bulunmayan ve özel bir çalışmayla kente kazandırılmış bu kısacık sokağın da; artan trafik yoğunluğu ve araç sayısı, yetersiz park alanları sebebiyle araç işgaline uğraması vatandaşlar tarafından 'üzücü' olarak nitelendiriliyor.

20241002 115554

Editör: Merve Erduğan