Lüleburgaz'da 15 senedir hizmet veren Balkan Dondurmacısı kurulduğu günden bugüne gezici dondurma aracıyla Lüleburgaz'ı köy köy geziyor.

Balkan Dondurma kurucusu ve sahibi Ahmet Kurşun; aslen Niğdeli ve 2015 yılında Lüleburgaz'a gelmiş. 15 yaşından beri dondurma yapıp sattığını anlatan Ahmet Kurşun; Lüleburgaz'a geldiğinde ilk iş dondurmacı dükkanı açmış. Geçtiğimiz yıllarda küçük bir adres değişikliği yapan dondurmacı, aracıyla her hafta belirli günlerde Lüleburgaz'ın köylerini geziyor.

Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak

0D10B2Ce Cff0 473B 890C Daa2Fa560Acc

4 ANA MADDEDEN OLUŞUYOR

Kurşun, dondurmalarında salep, süt, meyve ve şekerden başka hiç bir ek madde olmadığına önemle vurgu yapıyor. "Hiç bir şekilde, koruyucu, yapay tatlandırıcı ve aroma verici, ya da renklendirici madde kullanmıyorum" diyen dondurma ustası, 2 ayda bir ilçe tarım müdürlüğüne ürün numunesi verdiklerini ve denetlendiklerini söylüyor. Dondurma ustası Ahmet Kurşun, tüketicilerin doğal olmayan dondurmayı anlamaları için bazı ipuçları verdi; "Doğal dondurmanın renkleri çok canlı ve parlak olmaz. eğer yoğun ve parlak renkli değilse o dondurma doğal değildir".

931E9C01 F580 4959 84C4 D21404Ab3051

DONDURMAM GAYMAK FiLMİNDEKİ GİBİ

Ahmet Kurşun, gezici aracının yola çıkacağı günlerin köylerde büyük ilgiyle beklendiğini ve aracın anonsla birlikte köye girdiğinde geri dönüşünde çocuk yetişkin demeden yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söylüyor. Bu da senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı, usta oyuncu Turan Özdemir'in başrolünü üstlendiği gezici bir dondurmacıyı anlatan Dondurmam Gaymak filmini anımsatıyor.

Editör: Haber Merkezi