Lüleburgaz

LÜLEBURGAZ; Hayallerindeki Canavarı Yaptılar

Kitapkolik Lüleburgaz gönüllüleri; Lüleburgaz Belediyesi çocuk etkinlikleri kapsamında 3 Kedi 1 Canavar kitabı ile etkileşimli okuma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda çocuklar hayallerindeki canavar tasarımını yaptı.

Lüleburgaz Belediyesi ve Kitapkolik Lüleburgaz topluluğu işbirliği ile okulöncesi çocuklarla etkileşimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kitapkolik Lüleburgaz gönüllüsü Öğretmen Pınar Yurdatapan ve Emekli Öğretmen Hülya Çamlıdağ’ın düzenlediği etkinliğe okulöncesi çağdaki yaklaşık 20 çocuk katıldı. Yazar Sara Şahinkanat’ın 3 Kedi 1 Canavar kitabını çocuklara sorular sorarak ve onların düşüncelerini dinleyerek etkileşimli biçimde okuyan Pınar Yurdatapan; kitabın sonunda bu kitap için bestelediği şarkıyı mızıka ve ukulele eşliğinde seslendirdi.

Kitap okunmasının ardından etkinlik masasına geçildi. Masada çocukların hayalindeki canavarı tasarlamaları için parmak boyası, atık karton, taş, ip, makarna, hamur gibi malzemeler vardı. Çocuklar özgürce canavarlarını oluşturdular ve etkinlik çıkışında ebeveynlerine tasarımlarını gösterdiler.

Etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çekildiler. Bu etkinliklerden çok memnun kaldıklarını belirten ebeveynler, devamının gelmesini dilediklerini söyledi.