Lüleburgaz; Beklenen Yağmur Sağanak Şeklinde Geldi Lüleburgaz; Beklenen Yağmur Sağanak Şeklinde Geldi

Lüleburgaz’ın tam ortasından geçen çevre yolu güzergâhında seyreden otobüsler, her gün insan hayatını ve kuralları hiçe sayarak adeta yolun orta yerinde durup yolcu indirmeye devam ediyor.

Her gün binlerce aracın geçtiği, Lüleburgaz'ın şehir içi ve şehirlerarası güzergâhında kilit noktalardan birisi D-100 Karayolu. Kenti adeta ikiye bölerek tam ortasından geçen anayol, çevre yolunun olmamasından dolayı kentin trafik yükünü ikiye katlıyor. Şehir içi olmasına aldırmadan hız limitlerini zorlayan araçlar karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Fotoğrafta görünen bu aracın şoförü de hem içerisindeki onlarca yolcuyu, hem inen yolcuları hem de trafikteki diğer kişilerin canını tehlikeye attı.

NEREDEYSE YOL ORTASINDA!

Her gün; Tekirdağ- Edirne istikametinde yolcu taşıyan şehirlerarası kısa menzilli yolcu araçları karayolu üzerinde duraklar dışında indi bindi yaptırarak trafiği ve yaya güvenliğini tehlikeye atıyorlar. İstisnasız her gün haberimizdeki fotoğrafın çekildiği noktada otobüsler yolcu indiriyor.

YAPTIRIM UYGULANIYOR MU?

Hem durak dışı hem de yol kenarına/kaldırıma dahi yanaşmadan; üstelik yolların kesiştiği noktada araç geçişini tıkayacak şekilde durarak yolcu indiren bu araçlar hakkında herhangi bir yasal uygulama yapılıp yapılmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu. Her gün bu şekilde son derece işlek olan bu yolun neredeyse ortasında durarak yolcu indiren araçların şoförlerinin birçok kişinin hayatını tehlikeye attığı göz önünde bulundurulduğunda D-100 Karayolu üzerinde caydırıcı cezaların uygulanması gerektiği akıllara geliyor.

Muhabir: Merve Erduğan