Lüleburgaz Belediyesi Çalışanı Hayatını Kaybetti Lüleburgaz Belediyesi Çalışanı Hayatını Kaybetti

İkinci el kitap ve kitap geri dönüşümü hem okuru hem doğayı memnun ediyor. Lüleburgaz'da ikinci el kitap satışı yapan Bizim Sahaf; ikinci el kitap satışının yanı sıra geçtiğimiz yıl 424 ağacı kurtaracak kapasitede kitabı geri dönüşüme kazandırdı.

Basılı kitap sektörü, artan maliyetler ve kitap fiyatlarının buna bağlı olarak yükselen kitap fiyatlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Ne olursa olsun fiziki kitabı dijitale değişmeyen okurlar her ne kadar buna bütçe ayırmakta zorlansalar da bir yolunu bulmaya çalışıyor. Buna karşılık ikinci el piyasasının yükselişi de tam bu noktada önem arz ediyor. Hem artan fiyatlar sebebiyle hem de geri dönüşüm hassasiyeti olan okurlar sıfır kitap almadan önce soluğu sahafta alıyor. Lüleburgaz bu noktada okurunu üzmeyen ve ikinci el kitap satışında geniş bir ürün yelpazesine uzanan sahaflara sahip. Bunlardan bir tanesi de Bizim Sahaf. Bizim Sahaf işletmecisi Hale Hanım hem ikinci el satış hem de geri dönüşüm için kitap aldıklarını belirtiyor. Geri dönüşüme kabul ettikleri kitaplar ile geçtiğimiz sene 424 ağacı kurtardıklarını anlatan Hale Hanım, "1 ton 17 ağaç kurtarıyor. İkinci el doğaya bir katkıdır" diyor. Bizim Sahaf'a en çok getirilen ikinci el kitaplarsa soru bankaları. Bu noktada kar etmeyi ikinci plana aldığını belirten işletmeci, sınavlara hazırlanan tüm çocukların kitaba erişimini hedefliyor ve 20 30 TL gibi cüzi rakamlarla tüm öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmaktan çok hoşlanıyor.

0B1B961F B9A8 4733 8Bb3 084461C6157D

"KİTAPLARI DEKOR OLARAK SAKLAMIYORUM"

Lüleburgaz'da bir ortaokulda Türkçe Öğretmenliği yapan Elçin Kıray, Bizim Sahaf'ın daimi müşterilerinden. Evinde zengin bir kitaplığı bulunan Elçin Kıray'ı 2 valiz kitap ile birlikte sahafta görüntüledik. Nerede tamamı edebi eserler ve kişisel gelişim kitaplarından oluşan bu kitapların hepsi de birbirinden değerli yazarlara ait ve büyük çoğunluğu da güncel kitaplar. Hepsini okuduğunu, kimisini ise defalarca okuduğunu belirten Türkçe öğretmeni; "Kitaplarımı dekor olarak saklamıyorum. Hepsini çok seviyorum ancak bir süre sonra hem yer sıkıntısı yaşanabiliyor hem de doğaya katkı sunmak istiyorum ve okurlar arasında bir dönüşüme girmesi için buraya getiriyorum" diyor.

Editör: Haber Merkezi