Lüleburgaz Kent Konseyi; 10 Mayıs’ta yapılan seçim sonrası değişen yönetimiyle Ekim Ayı’nda yapılacak Genel Kurul öncesi faaliyet planlama toplantısını yaptı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Faaliyet Planlama Toplantısı 25 Eylül Çarşamba Günü saat 18.00'da gerçekleştirildi. Ekim Ayı Genel Kurulu öncesi Kent Konseyi meclisleri ve çalışma grupları bir araya gelerek yeni yıla kadar olan dönemde gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetler ile ilgili sunum ve görüşlerini paylaştı.

20240925 181345

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Av. Günalp Çakır; ayrıştırıcı değil birleştirici bir anlayışla Kent Konseyinin yeni döneminde toplum yararına ve iş birliği içerisinde faaliyetlerinin yürütüleceği mesajını verdi. Bu doğrultuda tüm meclis ve çalışma gruplarının herhangi bir hiyerarşi sistemi olmaksızın ortak projeler yürütebileceğini söyledi. Çakır; “Tüm meclis ve çalışma gruplarına gereken desteği vereceğim” dedi

İlkokul Velileri Daha Çok Kan Bağışlıyor İlkokul Velileri Daha Çok Kan Bağışlıyor

LÜLEBURGAZ NE KADAR ÖZGÜRSE KADIN TOPLUMA O KADAR ÇOK KATILABİLECEK

Toplantıda sunum yapan Kadın Meclisi ile Çevre ve Hayvan Hakları Birimi temsilcileri planlarını ve hedeflerini anlattı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Öz ve Başkan Yardımcısı Ceren Geyik Çandır gerçekleştirdikleri sunumda; 130 kişiden fazla üyeyle yerel yönetimle iş birliği içerisinde olduklarını ifade ettiler. Başkan Çiğdem Öz; daha fazla kadını ne kadar işin içerisine sokabiliriz sorusu üzerinden hareketle sorunlardan ziyade çözümlere odaklandıklarını söyledi. Ekip olarak birlikte yürüdüklerini söyleyerek “müthiş destekleri ve enerjileri var” dedi. Başkan Çiğdem Öz; Kentli Girişimci Kadınlar Çalıştayı planladıklarını söyledi. Başkan Öz ve Başkan Yardımcısı Çandır; meclisin amaçlarını ve hedeflerini şu başlıklar altında açıkladı; Kadınların karar alma süreçlerinde katılımı artırmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, kadınların kent yaşamına katılımını sağlamak, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın dayanışmasını güçlendirmek, eğitim ve bilinçlendirme. Yerel yönetimlerde kadın temsilini artırmak, kadın istihdamını desteklemek, toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarını yaygınlaştırmak, kadına yönelik şiddetle mücadele programlarını oluşturmak, kadınların eğitim ve gelişim olanaklarına erişimini sağlamak, sosyal ve kültürel etkinliklerle dayanışmayı güçlendirmek, kadın yoksulluğunu azaltmak.

20240925 182726

Yapılan sunumda “Ne kadar daha özgür bir Lüleburgaz oluşturabilirsek kadını daha fazla topluma katmış olacağız” denildi.

BARINAKTAKİ HAYVANLAR MUTSUZ, AĞLIYOR

Çevre ve Hayvan Hakları Biriminin oluşumu Ağustos ayı içerisinde tamamlandığı belirtildi. Başkan Sevnur Çevik ve Başkan Yardımcısı Nagihan Bayraktar yaptıkları sunumda Çevre ve Hayvan Hakları olarak birimlerin özerkleşeceğini ve kendilerinin Hayvan Hakları Birimi çatısı altında devam edeceklerini duyurdu. Hayvan Hakları Birimi Başkanı Sevnur Çevik; toplum olarak hayvanlarla yaşamayı öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Çalışma birimi olarak Lüleburgaz Belediyesi Hayvan Barınağı’nın mevcut eksikliklerinin tedavi kabini ve yoğun bakım ünitesi olduğunu söyleyen Çevik; “Barınaktaki hayvanlar koğuş sistemi gibi olmayan doğal yaşam alanlarında barınabilmeliler. Türkiye’de bunun örnekleri mevcut, neden Lüleburgaz gibi soyadı kültür olan bir kentte de olmasın? Barınaktaki hayvanları gidip görmenizi tavsiye ederim, o kadar mutsuz ve kötü haldeler ki; yeni doğan ve oyuncu olması beklenen yavru köpekler yerlerinden dahi kıpırdamıyor. Hayvanların ağladıklarını görüyorsunuz” dedi.

Clipboard01-618

Muhabir: Merve Erduğan