Eğitim

Lüleburgaz'da Siber Zorbalık Okullara Bulaştı

Lüleburgaz’da bir okulda yaşanan siber zorbalık vakalarının ardından okul yönetimi velileri uyardı.

Kullanım yaşı gittikçe aşağı inen sosyal medya platformları, çocuklar ve gençlerin hayatını zorlaştırıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Lüleburgaz'da da okullarda akıllı saat ve telefon kullanımına getirilen sınırlama siber zorbalık yapanların hızını kesmedi. Akıllı cihazlar ile video kaydı alan öğrenciler sosyal medya platformlarında birbirlerine zorbalık yapıyor. Okullarda dersi sabote etmesini ve siber zorbalığın önüne geçmek için yasaklanan akıllı cihazlar okul dışında da olumsuz durumlar yaşanmasına sebep veriyor. Dijital platformlarda birbirlerine zorbalık yapan çocuklar ve gençlerin büyüyen tartışmaları okullarda fiziksel şiddete dayanıyor. En yakın zamanda Lüleburgaz'da yaşananlar da bu soruna örnek teşkil ediyor. Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu'nda yaşanan zorbalık olayları neticesinde; okul yönetimi tarafından sosyal medya hesabından velilere yönelik mesaj yayınlanmak zorunda kalındı. 

Bu tip durumlarla karşı karşıya kalan okul yönetimi ve eğitimcilerin zor durumda kaldığına da dikkat çekilen mesajda şu ifadelere yer verildi: "Sayın Veliler Çocuklarımız sosyal medyada birbirlerine siber zorbalıkta bulunuyor ardından okulda da fiziki zorbalığa devam ediyorlar.

Şu anda bu olaylarla uğraşmak bizi çok yıpratıyor. Çocuklarımızın sosyal medyasını takip edelim ya da kapatalım. Çocuklarımızın ve bizim işimiz yalnızca eğitim öğretim olsun istiyoruz."