Kültür-Sanat

Lüleburgaz'da Şirin Bir Mekan: Pusulam Kitabevi

Yaklaşık 5 ay önce açılan Pusulam Kitabevi, sıcak atmosferiyle Lüleburgaz'da tercih edilen mekanlardan biri haline geldi.

Loading...

Yaklaşık 5 ay önce açılan Pusulam Kitabevi, sıcak atmosferiyle Lüleburgaz'da tercih edilen mekanlardan biri haline geldi. 

Okulöncesi Öğretmeni Melis Güreşçi'nin işletmeciliğini yaptığı Pusulam Kitabevi, Yeni Mahalle Fatih Caddesi'nde eski sinema pasajında yer alıyor. Pusulam Kitaevi'in adı; kitapları rehber edinme ve kitaplara duyulan aidiyetten yola çıkılarak konulmuş.

Babaeskili olan Melis, 5 sene boyunca Babaeski ve Lüleburgaz'da vekil öğretmenlik yaptıktan sonra lise yıllarından bu yana içinde büyüttüğü hayalini gerçekleştirerek bir kitabevi açmaya karar vermiş. 

Öğretmenlik mesleğinde ilerlememeyi tercih eden işletmeci, şansını denemek istemiş ve 1 ay içerisinde Pusulam Kitabevi'ni kurmuş. 

Kitabevi'nde sıfır ve ikinci el kitap satışı mevcut. Aynı zamanda kafe olarak da kullanılabiliyor. Öğrenciyken ders çalışabilecek mekan konusunda sıkıntı yaşayan Melis; işletmeci kimliğiyle bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyor. 

Pusulam Kitabevi'nde arkadaş buluşmaları, etkinlikler ve çeşitli organizasyonlar için rezervasyon yaptırılabiliyor. 

Ayrıca Cumartesi günü kitap alan herkese kahve hediyesi mevcut. İlerleyen zamanlarda yeşilçam sinemasından kitabı olan filmlere uzanan sinema günleri yapmayı da tasarlayan işletmeci, kitabevine 7'den 70'e herkesin ilgi gösterdiğini ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kitap siparişi de alınan kitabevinde her Pazartesi günleri sıfır ve ikinci el kitap siparişi oluşturulabilir. Tatil günleri ise Pazar.